Κορωνοϊός: Φόβοι ότι νεαροί Βρετανοί μολύνθηκαν μετά από διακοπές στη Ζάκυνθο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εως και 30 νεαροί Βρετανοί ηλικίας γύρω στα 18 και 19, που επέστρεψαν από διακοπές στη Ζάκυνθο, συνδέονται με μια έξαρση του νέουκορωνοϊού στο Πλύμουθ.

Τουλάχιστον 11 νεαροί διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μετά το ταξίδι στο νησί του Ιουνίου – δημοφιλή προορισμό και φέτος Βρετανών τουριστών – , ενώ κάποιοι εξ αυτών βγήκαν να διασκεδάσουν το Σαββατοκύριακο πιθανώς διασπείροντας τον φονικό ιό στην πόλη.

Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο του Πλύμουθ όσοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ήταν ασυμπτωματικοί ή εμφάνισαν ήπια συμπτώματα της Covid-19, όπως πονόλαιμο. Η διευθύντρια του Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας της πόλης, Ρουθ Χάρελ είπε ότι οι Αρχές προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τις επαφές τους κι ότι οι νεαροί συνεργάζονται.

«Αυτή η φονική νόσος εξαπλώνεται. Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι απ’ αυτούς τους νέους ανθρώπους δεν είχαν συμπτώματα κι έτσι συνέχισαν κανονικά τις ζωές τους, βγαίνοντας έξω ένα βράδυ στα μπαρ και τα εστιατόρια του Πλύμουθ, μέχρις ότου αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο. Αυτό σημαίνει ότι κι άλλοι άνθρωποι μπ[ορεί να έχουν μολυνθεί. Αν και οι νέοι άνθρωποι έχουν συνήθως ήπια συμπτώματα και ενίοτε και κανένα, η μεγάλη μας ανησυχία πηγάζει από το γεγονός ότι ο κορωνοϊός αυτός μπορεί να αποτελέσει πολύ σοβαρή απειλή για άτομα με υποκείμενα νοσήματα ή ηλικιωμένους. Είμαστε σε επαφή με όλες τις παμπ και τα μπαρ στην πόλη υπενθυμίζοντας τον πρωταγωνιστική ρόλο που παίζουν στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Πρέπει να μας βοηθήσουν να προστατέψουμε την πόλη», είπε η Χάρελ.
Πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.