ΚΙΝΑΛ: Δωρεάν μάσκες στους μαθητές και περισσότερα τεστ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή χαράζει το Κίνημα Αλλαγής, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα. Σε ανακοίνωση της η Τρικούπη, ζητά από την κυβέρνηση σοβαρότητα και ευθύνη ενώ την καλούν να πάρει γρήγορα μέτρα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Το Κίνημα Αλλαγής, προτείνει μάλιστα δύο μέτρα: Να διεξάγονται περισσότερα τεστ στις ευπαθείς ομάδες αλλά και σε όλους τους υγειονομικούς. Αλλά και για όσους επιστρέφουν από επιβαρυμένους επιδημιολογικά προορισμούς. Για το άνοιγμα των σχολείων, όπου από την πρώτη στιγμή η Τρικούπη έχει ζητήσει περισσότερα μέτρα, προτρέπει για χορήγηση δωρεάν μασκών στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και ζητά από την υπουργό Παιδείας να παρουσιάσει τον συνολικό πρόγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Ο κ. Μητσοτάκης τον Ιούνιο καλούσε από την Σαντορίνη τους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα που είναι μια ασφαλής χώρα. Χθες όμως δήλωνε ότι ”περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων”. Σήμερα ο κ. Πέτσας δηλώνει ότι τα κρούσματα δεν είναι ”εισαγόμενα”, οφείλονται στην «χαλάρωση» των πολιτών μας. Πλήρες αλαλούμ!Άρα ή έλεγαν ψέματα τον Ιούνιο και εν γνώσει τους καλλιέργησαν τον εφησυχασμό ή λένε ψέματα τώρα και το απροετοίμαστο, πρόχειρο και χωρίς μέτρα «άνοιγμα» του τουρισμού, επέφερε τα αρνητικά αποτελέσματα. Και στις δυο περιπτώσεις, όμως, φέρουν οι ίδιοι, ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση του, την ευθύνη. Η κατάσταση απαιτεί σοβαρότητα και ευθύνη. Αντί να εξαντλούνται σε συζητήσεις για το ποια χώρα έχει τον πιο πολύ κορωνοϊό (!!), όπως σήμερα στο briefing του κ. Πέτσα, να πάρουν άμεσα και δραστικά μέτρα:

– Διεξάγοντας test σε όλους τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες. Όπως και για όλους τους πολίτες που γυρίζουν από επιβαρυμένους τουριστικούς προορισμούς. Test που να καλύπτουν οικονομικά ο ΕΟΠΥΥ και οι εργοδότες.

– Χορηγώντας δωρεάν μάσκες για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, στα σχολεία που ανοίγουν. Για το άνοιγμα των σχολείων η Υπουργός Παιδείας έχει τηνυποχρέωση άμεσα να παρουσιάσει τον συνολικό προγραμματισμό.»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.