Κατάφεραν να συμπληρώσουν 100 μέρες χωρίς κανένα κρούσμα κορωνοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκατό μέρες χωρίς κανένα νέο κρούσμα του κορωνοϊού συμπλήρωσε η Νέα Ζηλανδία, αν και οι υγειονομικές Αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Η Νέα Ζηλανδία, που αριθμεί πέντε εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει ως τώρα 22 θανάτους και μετρά μόλις 1.219 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον Φεβρουάριο, με το τελευταίο να διαγιγνώσκεται την 1η Μαΐου – επιτυχία που πιστώνεται στην πολιτική της πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντερν, το Εργατικό Κόμμα της οποίας προσβλέπει σε αυτοδυναμία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 23 ενεργά κρούσματα Covid-19 στη χώρα, αλλά όλα εντοπίστηκαν στα σύνορα, εισερχόμενα στη χώρα, και βρίσκονται σε καραντίνα. «Το να πετύχουμε 100 ημέρες χωρίς μετάδοση στον πληθυσμό είναι ένα σημαντικό ορόσημο, ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε», δήλωσε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, ανώτερος αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών. «Έχουμε δει στο εξωτερικό την ταχύτητα με την οποία ο ιός μπορεί να επανεμφανιστεί και να εξαπλωθεί σε σημεία όπου φαινόταν να βρίσκεται υπό έλεγχο και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να εξαλείψουμε άμεσα κάθε νέο κρούσμα στο μέλλον στη Νέα Ζηλανδία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτηρίζει τη χώρα πρότυπο διότι «εξάλειψε με επιτυχία την εντόπια μετάδοση». Η Νέα Ζηλανδία έκλεισε τα σύνορά της στις 19 Μαρτίου. Έκτοτε επιβλήθηκαν αυστηροί έλεγχοι – όποιος εισέρχεται στη χώρα τίθεται σε καραντίνα 14 ημερών, θυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι Νεοζηλανδοί έχουν επιστρέψει και πάλι σε σχεδόν κανονικό τρόπο ζωής, αλλά οι Αρχές ανησυχούν διότι πολίτες αρνούνται πλέον να υποβληθούν σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό, δεν χρησιμοποιούν την εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών της κυβέρνησης, ενώ αγνοούν ακόμα και βασικές συστάσεις υγιεινής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.