Με καύσωνα μας αποχαιρετά ο Αύγουστος – Πού θα «χτυπήσει» 40άρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με καυτές διαθέσεις μας αποχαιρετά το καλοκαίρι. Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα  Δευτέρα αίθριος θα παραμείνει καιρός, με αυξημένη σχετική υγρασία κυρίως στα δυτικά, όπου τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5, και στο Αιγαίο, τοπικά, 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φθάσει τους 39 ενώ στα κεντρικά και νότια κατά τόπους, τους 40 και πιθανώς τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική  αίθριος θα παραμείνει ο καιρός, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4, και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου, με την μέγιστη στα ανατολικά να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριο θα είναι το σκηνικό του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις και πρόσκαιρα, τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται καλοκαιρία, με ήλιο και ζέστη καθ` όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 39 βαθμούς Κελσίου, με το θερμόμετρο στη δυτική Μακεδονία να “δείχνει” 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριο θα είναι το σκηνικό του καιρού. Ωστόσο, θα σημειωθούν φαινόμενα, τοπικά, περιορισμένης ορατότητας τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο 40 και πιθανώς 41 βαθμούς Κελσίου, με την μέγιστη στα νησιά και τα παραθαλάσσια να είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4, και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 39 και κατά τόπους 40 και πιθανώς 41 βαθμούς Κελσίου, με την μέγιστη στα παραθαλάσσια να παρουσιάζεται 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα συνεχιστεί η ηλιοφάνεια και η ζέστη.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 5, και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αίθριος θα είναι ο ουρανός καθ` όλη την ημέρα, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου

Την Τρίτη γενικά αίθριος προβλέπεται το σκηνικό του καιρού. Βαθμιαία στο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το μεσημέρι στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5, και στο βόρειο Ιόνιο, βαθμιαία, 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 3-4 βαθμών στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα και στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα φθάσει τους 37 και, πιθανώς, τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.