Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη σελίδα “Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου που προτρέπουν τους πολίτες να μην ακολουθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, αλλά και τους γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε με μάσκες στα σχολεία.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως μόνο μία τέτοια σελίδα στο Facebook έχει μέσα σε μόλις 48 ώρες περισσότερους από 16.000 ακολούθους και αναρτούν διάφορα σχόλια που αναφέρουν ότι στο πρώτο κουδούνι του σχολείου δεν θα αφήσουν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκες. Γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, έχει χτυπήσει συναγερμός στη Δίωξη που πραγματοποιεί έρευνες στο διαδίκτυο. Μέχρι αυτή την ώρα έχει καταφέρει και έχει εντοπίσει τρεις τέτοιες σελίδες στο Facebook. Εκεί οι χρήστες πέρα του ότι λένε ότι δεν θα αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο με μάσκες, αμφισβητούν και την ύπαρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Open, η δικογραφία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, αύριο Παρασκευή να σταλεί στις δικαστικές αρχές και από κει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα περιμένει το πράσινο φως, ώστε να ξεκινήσει νέα έρευνα για να βρει ποιοι είναι οι διαχειριστές των εν λόγω σελίδων στο Facebook.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.