Δημόπουλος: Να μην μετακυλήσουν τα ωράρια τα καταστήματα για να ξεφύγουν από τα μέτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα τριψήφια νούμερα κρουσμάτων κορωνοϊού επικαλέστηκε ο καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, σημειώνοντας ότι υπάρχει έξαρση της επιδημίας.

Ο κ. Δημόπουλος κάλεσε σε τήρηση των μέτρων, προσθέτοντας ότι όσοι δεν τα αποδέχονται έχουν ατομική και κοινωνική ευθύνη. Όπως είπε, χρειάζονται 7-14 μέρες για να φανεί η αποτελεσματικότητά τους.

Σε κάθε περίπτωση, προειδοποίησε ότι πλην του αριθμού των κρουσμάτων, αυξάνονται και οι ασθενείς που νοσηλεύονται, ανοίγουν συνεχώς νέες μονάδες ειδικών λοιμώξεων που νοσηλεύουν τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλεία και έχουν διπλασιαστεί οι αριθμοί των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Ως εκ τούτη, η έξαρση της νόσου δεν είναι Fake news, αλλά μια μια πραγματικότητα που είναι μπροστά μας.

Να τηρήσουν τα μέτρα χωρίς τρικ τα καταστήματα

Ο κ. Δημόπουλος κάλεσε τους πολίτες και ιδίως τους υπευθύνους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης να εφαρμόσουν τα μέτρα. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να μετακυλήσουν τα ωράρια και να βρουν τρικ για να ξεφύγουν προσχηματικά, καθώς τα μέτρα δεν είναι τιμωρία, αλλά λαμβάνονται για την προστασία όλων.

Ο κ. Δημόπουλος συμπλήρωσε πως το να αποφασισθεί σε μία μέρα ένα καθολικό lockdown δεν θα απέδιδε, θα προκαλούσε μεγαλύτερες αντιδράσεις ενώ τα μέτρα αυτά δίνουν και ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους μας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος παγκοσμίως, κανένας δεν έχει προτείνει κάτι διαφορετικό για να αποτραπείκάτι περαιτέρω

Αναφορικά με το εμβόλιο ανέφερε πως «ανασκοπούμε την βιβλιογραφία σε διεθνή βάση και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως οι μελέτες που είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ και ΗΠΑ είναι καθόλα αξιόπιστες δεδομένου ότι έχουν πάρει εγκρίσεις από ειδικούς ρυθμιστικούς μηχανισμούς».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.