Δήμαρχος Πόρου-Κορωνοϊός: “Οικονομική καταστροφή τα μέτρα…”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε συνέντευξή του,  ο Δήμαρχος Πόρου επισημαίνει πως πρόκειται για το πρώτο νησί στην Ελλάδα που στην “καρδιά” της καλοκαιρινής σεζόν αντιμετωπίζει μία τέτοια κατάσταση, σε μία μάλιστα καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.

“Γι΄αυτό τον λόγο, κρίνεται επιβεβλημένη η στήριξη της πολιτείας, ούτως ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η οικονομική ζημιά που είναι τεράστια”, τονίζει. Συμπληρώνει δε, πως μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν υπάρχουν ακυρώσεις και κόσμος που αποχωρεί από το νησί, την ώρα που το περασμένο Σαββατοκύριακο (01.08.2020 – 02.08.2020) υπήρξε πληρότητα στο 95%.

Ακόμα, σημειώνει πως όλο αυτό το διάστημα, η δημοτική αρχή ζητούσε να πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα, αλλά αυτό δε συνέβαινε και υπήρχε μεγάλη ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων.
“Υπάρχουν ευθύνες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπήρχε πλήρης απουσία ελέγχων από τη μεριά της αστυνομίας. Ο βαθμός χαλαρότητας στα μέτρα καθορίζεται κυρίως από την στάση της αστυνομίας και ήταν εμφανές πως υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή για να μη γίνονται έλεγχοι”, καταγγέλλει ο Δήμαρχος Πόρου.

“Τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τη Πολιτική Προστασία, εφόσον είναι έτσι η κατάσταση, είναι αναγκαία, δεν είναι αφόρητα καθώς δεν υφίσταται «lockdown» και δίνουν σίγουρα το στίγμα σε όλο τον κόσμο να προσέχει. Πλέον, είναι σίγουρο πως θα περιοριστεί αυτό που υπήρχε και σε 10 μέρες θα είμαστε το πιο καθαρό νησί στην Ελλάδα από κορονοϊό”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.