Αυτός είναι ο λόγος που ζητάς τους υδατάνθρακες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχουμε όλες περάσει φάσεις στη ζωή μας κατά τις οποίες είχαμε συνεχή λαχτάρα για κατανάλωση υδατάνθρακα χωρίς να γνωρίζουμε το γιατί.

Οι υδατάνθρακες εξυπηρετούν ένα ζωτικό σκοπό στην ψυχική και σωματική υγεία μας. Το σώμα χρειάζεται τους υδατάνθρακες ως καύσιμο, καθώς παρέχουν την κύρια πηγή ενέργειας μας.

Βοηθούν επίσης στην τροφοδότηση του εγκεφάλου με υψηλά επίπεδα γλυκόζης.

Επιπλέον, είναι απαραίτητοι για τον οργανισμό κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης όπου το σώμα κάνει πολλές καύσεις.

Σε περίπτωση που λαχταράς συνέχεια υδατάνθρακες όπως ψωμιά, κρουασάν, κριτσίνια κλπ μπορεί να ευθύνονται πολλές και διαφορετικές αιτίες. Ο συχνότερος λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι η έλλειψη ισορροπίας στη διατροφή σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πιθανό πως δεν τρως σωστές ποσότητες φαγητού ή δεν εξισορροπείς τα γεύματά σου με αρκετές πρωτεΐνες, υγιή λίπη και φυτικές ίνες έτσι ώστε να σταθεροποιήσεις το σάκχαρο του αίματος.

Αν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου είναι ιδιαίτερα χαμηλά, η λαχτάρα για υδατάνθρακες αυξάνεται. Ειδικότερα εάν έχεις στερήσει από τον εαυτό σου πολλά από τα τρόφιμα που αγαπάς και δεν παίρνεις βασικές βιταμίνες, το σώμα θα ποθεί φυσικά τους υδατάνθρακες για να φέρει τα πράγματα και πάλι σε ισορροπία.

Όταν ακολουθείς μια αυστηρή δίαιτα ή δεν τρως αρκετά λαχανικά, φρούτα και υγιή λίπη, το σώμα αρχίζει να αναζητά όσα δεν έχει. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που κάποιος θέλει να καταναλώσει υδατάνθρακες προέρχεται από την έλλειψη ενέργειας.

Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλές πυκνότητες θρεπτικών ουσιών όπως ξηροί καρποί, μούρα και μαύρη σοκολάτα, μαζί με υδατάνθρακες, μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση αυτών των επιθυμιών όταν συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.