Αχαΐα: 10 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε ένα 24ωρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σαφάρι ελέγχων από τους αστυνομικούς στη Δυτική Ελλάδα για την εφαρμογή των περιοριστικών μετρων εξάπλωσης του κορωνοϊού. Την Κυριακή στην Αχαϊα τα συνεργεία ελέγχων επέβαλαν 10 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε καταστήματα, μέσα μεταφοράς και ταξί, ενώ σε όλη τη Δυτική Ελλάδα ο αριθμός των παραβατών ανήλθε στους 19.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., προχθές Κυριακή πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 61.897 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• 41 για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε δύο κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες και συγκεκριμένα ένα στις Σέρρες και ένα στη Ζάκυνθο. Να σημειωθεί ότι από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 407 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 27 άτομα.

• 2 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα ένα στην Χαλκιδική και ένα στη Ζάκυνθο. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 52 σχετικές παραβάσεις.

• 9 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106 σχετικές παραβάσεις.o 320 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

61 στην Κεντρική Μακεδονία,

45 στη Θεσσαλονίκη,

33 στην Αττική,

33 στη Στερεά Ελλάδα,

24 στην Πελοπόννησο,

23 στην Ήπειρο,

22 στη Θεσσαλία,

19 στη Δυτική Ελλάδα,

17 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

13 στην Κρήτη,

11 στο Νότιο Αιγαίο,

10 στο Βόρειο Αιγαίο,

8 στα Ιόνια Νησιά και ένα στη Δυτική Μακεδονία.

Από τις αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.236 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 8.227 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 9 των 300 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από … κόσκινο πέρασαν οι Κυκλάδες όπου πραγματοποιήθηκαν 74 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις,οι τρεις στην Πάρο και οι άλλες τρεις στη Μύκονο.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας», διαμηνύει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.