Βίντεο: Η ζωή της «Εμμανουέλα» γίνεται τηλεοπτική σειρά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τηλεoπτική σειρά έξι επεισοδίων με θέμα την πολυτάραχη ζωή της Ολλανδής ηθοποιού, Σίλβια Κριστέλ, sex symbol των 70s και πρωταγωνίστρια της cult ερωτικής ταινίας «Εμμανουέλα», ετοιμάζει η Lincoln TV με έδρα το Παρίσι.

Η σειρά θα έχει τον τίτλο «Σίλβια» και θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην αυτοβιογραφία της Κριστέλ που κυκλοφόρησε το 2006, με τίτλο «Γυμνή» και στην οποία κατάγραφε την πολυτάραχη ζωής της.

«Πιστεύουμε ότι η ιστορία της Σίλβια θα συγκινήσει λόγω των σεξουαλικών σκανδάλων που αποκαλύπτονται τελευταία στον χώρο του κινηματογράφου στην εποχή του «MeToo». Η Σίλβια κακοποιήθηκε σεξουαλικά κατά την παιδική της ηλικία και εξελίχθηκε από μία άγνωστη εικοσάχρονη ηθοποιό σε αστέρι της σεξουαλικής επανάστασης στα 70s», δήλωσε ο παραγωγός, Μαρκ Μίσιονερ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι «στόχος μας είναι φέρουμε στην μικρή οθόνη την γοητεία και την σεξουαλικότητα της δεκαετίας του 70 και του 80, ενώ στη σειρά θα συμπεριληφθούν και οι πιο χαρακτηριστικές σκηνές από την ταινία ”Εμμανουέλα”», την οποία ξεκίνησε να προβάλλει από την 1η Ιουλίου, η πλατφόρμα του Netflix.

Τα γυρίσματα θα γίνουν σε Γαλλία, Ολλανδία και Καλιφόρνια, ενώ βασική γλώσσα θα είναι τα γαλλικά, χωρίς όμως να λείπουν τόσο τα αγγλικά όσο και τα ολλανδικά.

Η ταινία «Εμμανουέλα» που γυρίστηκε το 1974 και γνώρισε διεθνή επιτυχία, από την Ιαπωνία έως τις ΗΠΑ, αφηγείται τις σεξουαλικές περιπέτειες μιας νεαρής γυναίκας στην Ασία.

Η Σίλβια Κριστέλ γεννήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας το 1952. Ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο. Το 1973 σε ηλικία 21 ετών, κέρδισε τον τίτλο «Miss European Television», την ίδια χρονιά που πρωταγωνίστησε στην ολλανδική ταινία «Naked Behind the Fence». Λίγο αργότερα, ο Γάλλος σκηνοθέτης Τζαστ Ζακ της πρόσφερε ένα ρόλο στην πρώτη ταινία του, «Εμμανουέλα».Απρίλιος 1985, στη Νίκαια...

Το 1979, βρέθηκε στο Χόλιγουντ όπου πήρε μέρος στις ταινίες «Αεροδρόμιο 79» και «Γυμνή Βόμβα». Το 1981 πρωταγωνιστεί στην ταινία «Ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλι».

Η Σίλβια Κριστέλ υπήρξε από την ηλικία των 11 ετών, μανιώδης καπνίστρια με αποτέλεσμα να αρρωστήσει από καρκίνο του λάρυγγα. Μετά από μια χημειοθεραπεία, στις 26 Ιουνίου 2012, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πέθανε στον ύπνο της κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ 17 και 18 Οκτωβρίου 2012, στο σπίτι της στη Χάγη, σε ηλικία 60 ετών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.