Βίντεο: Βαλεντίνα Σαμπάιο, το πρώτο διεμφυλικό μοντέλο με μαγιό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Βαλεντίνα Σαμπάιο είναι το πρώτο διεμφυλικό μοντέλο που φωτογραφίζεται για το περιοδικό «Sports Illustrated».

Το 23χρονο μοντέλο από την Βραζιλία εμφανίζεται στο τεύχος του περιοδικού με αφιέρωμα στα μαγιό, με ένα λευκό ολόσωμο μαγιό και ένα μπικίνι στις αποχρώσεις του χρυσού. Η Σαμπάιο, η οποία το 2019 έγινε το πρώτο διεμφυλικό μοντέλο της Victoria’s Secret, μίλησε δημόσια την Παρασκευή για το νέο της επαγγελματικό βήμα. Είπε ότι ήταν «ενθουσιασμένη και τιμώμενη» που συμμετέχει στο επαναστατικό τεύχος το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 21 Ιουλίου.

Σε κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες του τεύχους, η Σαμπάιο εξήγησε πώς η προσωπική της εμπειρία ως τρανς γυναίκα, επηρέασε το μέλλον της στον χώρο του μόντελινγκ. «Το να είσαι τρανς συνήθως σημαίνει να αντιμετωπίζεις κλειστές πόρτες στις καρδιές και το μυαλό των ανθρώπων.

Αντιμετωπίζουμε ειρωνικά γέλια, προσβολές, φοβισμένες αντιδράσεις, σωματικές κακοποιήσεις μόνο για το γεγονός ότι υπάρχουμε. Οι επιλογές για να μεγαλώσουμε σε μια στοργική και αποδεκτή οικογένεια, έχοντας μια αποδοτική εμπειρία στο σχολείο ή να βρούμε αξιοπρεπή εργασία είναι αδιανόητα περιορισμένες και δύσκολες. Γνωρίζω ότι είμαι μια από τις τυχερές και η πρόθεσή μου είναι τιμήσω αυτό το γεγονός όσο καλύτερα μπορώ», αναφέρει η Σαμπάιο. «Αισθάνομαι δυνατή, γεμάτη έμπνευση να παλέψω όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλους εκείνους που αντιπροσωπεύω».

Μιλώντας στην πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning America» την Παρασκευή, η Σαμπάιο είπε ότι ελπίζει να ενθαρρύνει κι άλλους μέσα από τους θριάμβους της. «Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Αγαπώ πολύ να βλέπω ανθρώπους, brands και εταιρίες να είναι περισσότερο ανοιχτές και να αγκαλιάζουν χωρίς φόβο την τρανς κοινότητα με συμπόνοια και σεβασμό», είπε.

Η Vogue, το Vanity Fair και άλλα δημοφιλή περιοδικά, είχαν θετική ανταπόκριση και επαίνεσαν το Sports Illustrated γι αυτήν την κίνηση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.