Βίντεο: Λιοντάρι γλίτωσε την ευθανασία και «υιοθετήθηκε» από καταφύγιο σκύλων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γνωρίζατε πως ένα καταφύγιο σκύλων Κ-9, στο Ιρκούτσκ της Ρωσίας, έχει αναλάβει τη φροντίδα πολλών ζώων που προέρχονταν από τσίρκο; Μάλιστα,αρκετές είναι οι φορές όπου τα έχουν διασώσει από το θάνατο. Έτσι έγινε και με τον Λέβα, ένα νεαρό λιοντάρι 3 μηνών, το οποίο λιμοκτονούσε σε ένα τσίρκο και επρόκειτο να υποβληθεί σε ευθανασία.

Το λιονταράκι, αδύναμο και αποστεωμένο, διασώθηκε από ένα τσίρκο όπου επρόκειτο να το στείλουν για ευθανασία.

Στο καταφύγιο περιέθαλψαν το ταλαιπωρημένο ζώο, του έδωσαν τροφή και πλέον έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του και δε σταματά τα παιχνίδια.

«Ήταν τόσο φοβισμένο, τόσο αδύνατο. Το ταΐσαμε, το φροντίσαμε. Τώρα όλα είναι καλά. Δεν φοβάται, έχει γίνει πιο κοινωνικός», αναφέρει ο εκπαιδευτής σκύλων του εκτροφείου Κ-9, Μαγκομέντ Ζιρόμπαεφ.

Στο εκτροφείο ζει επίσης μία λέαινα, η Λάντα και ένα ακόμη λιοντάρι, ο Σίμπα.

Η Λάντα προερχόταν και αυτή από ένα τσίρκο της Μόσχας, του οποίου οι υπεύθυνοι, κατά τη διάρκεια μίας περιοδείας στο Μπρατσκ, ήθελαν να τη στείλουν για ευθανασία γιατί είχε αρχίσει να έχει πρόβλημα στα μάτια της.

Οι εθελοντές του καταφυγίου έμαθαν για την περίπτωσή της και ταξίδεψαν 700 χιλιόμετρα για να παραλάβουν την μικρή λιονταρίνα, ηλικίας τότε ενός έτους.

Η Λάντα θεραπεύθηκε και επανάκτησε την όρασή της,

Ο Σίμπα, ζούσε στο Ιρκούτσκ. Όταν μεγάλωσε οι ιδιοκτήτες του δεν μπορούσαν πλέον να τον συντηρήσουν και τον έστειλαν στο κέντρο.

Εκτός από τα λιοντάρια, το κέντρο φιλοξενεί και τρεις αρκούδες τσίρκου.

Η μεγαλύτερη από αυτές, η Άσια, έπαιζε σε ταινίες όταν μία φορά επιτέθηκε σε έναν εκπαιδευτή και θέλησαν να την θανατώσουν.

Ευτυχώς όμως κατέληξε στο καταφύγιο και γλίτωσε την ευθανασία.

Την άνοιξη, τρία μωρά αρκουδάκια βρέθηκαν στην πόρτα του κέντρου, δύο αρσενικά και ένα θηλυκό.

Οι υπάλληλοι υποψιάζονται ότι η μητέρα τους σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς.

Τα ορφανά αρκουδάκια βρήκαν φροντίδα και τροφή και όταν φθάσουν στην ηλικία του ενός έτους θα απελευθερωθούν στην τάιγκα της λίμνης Βαϊκάλης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.