Βίντεο: Ανατρεπτικά φιλμάκια για τις παραστάσεις στη Μικρή Επίδαυρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με έμπνευση από τον κόσμο της υπαίθρου και το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Η Μικρή Επίδαυρος συνεχίζει το πρόγραμμά της με το Mihalis Kalkanis Group, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου. Καλεσμένοι ο δεξιοτέχνης στο ούτι Χάικ Γιαζιτζιάν και ο αβανγκάρντ ηλεκτρικός κιθαρίστας Γιάννης Αναστασάκης, Μαζί δημιουργούν ένα μουσικό περιβάλλον όπου συνυπάρχουν η τζαζ και η ambient, η παραδοσιακή και world μουσική με την ψυχεδέλεια και με τη noisy αντίληψη, η πηγαία μελωδία με την electronica, στοχεύοντας σε έναν νέο, πρωτότυπο και αυθεντικό ήχο.

Τα επόμενα Σαββατοκύριακα, ακολουθούν:

– 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου: Ομάδα Ραφή / Nova Melancholia, Η κιβωτός του Νώε / Il diluvio universale του Μικελάντζελο Φαλβέττι, μία οπερατική περφόρμανς με τους δεξιοτέχνες Μιχάλη Σιγανίδη και Χάρη Λαμπράκη σε ρόλο σύγχρονων τροβαδούρων, να αυτοσχεδιάζουν και να μας απογειώνουν.

– 7 και 8 Αυγούστου: Μυρσίνη Μαργαρίτη – Μαρία Παπαπετροπούλου – Μαρία Πανουργιά, «Έχω μάτια στ’ αυτιά» – Η ανθρώπινη φωνή του Φ. Πουλένκ, βασισμένο στον μονόλογο του Ζαν Κοκτώ. Ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα για το τέλος του έρωτα και την απόγνωση της εγκατάλειψης, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη σκηνή της Μικρής Επιδαύρου, σε μια τολμηρή σκηνοθετική σύλληψη από τη Μαρία Πανουργιά.

– 14 και 15 Αυγούστου: Σαβίνα Γιαννάτου – Primavera en Salonico, Watersong. Τραγούδια για το νερό και την έρημο, για τη ζωή και τον θάνατο, τη γονιμότητα, τη μαγεία, την επιθυμία, τον εξαγνισμό. Με τη συμμετοχή της Τυνήσιας Λάμια Μπεντίουι, που με το χαρακτηριστικό της ηχόχρωμα φέρνει στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου τον κόσμο της ερήμου.

Εφέτος, η Μικρή Επίδαυρος αποκτά πειραματικό χαρακτήρα εξερευνώντας τα όριά της με μουσικοθεατρικές παραστάσεις από όλο το φάσμα της μουσικής, από όπερα και τζαζ έως ambient και παραδοσιακή.

Για την καμπάνια της προβολής, η δημιουργική ομάδα άντλησε έμπνευση από τον κόσμο της υπαίθρου και το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, προτείνοντας 5 ανατρεπτικά βιντεάκια των 20’’‒ένα για κάθε παράσταση‒, σε σκηνοθεσία Θάνου Μήτσιου, που αναδεικνύουν μέσα από ένα νεανικό πρίσμα την πλουραλιστική σύνθεση του προγράμματος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης, Live looping

Mihalis Kalkanis Group

Η Κιβωτός του Νώε

Έχω μάτια στα αυτιά

Watersong

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.