Βελόπουλος: Θα ήταν ίσως καλό αν τηρούσαμε και ενός λεπτού σιγή για την Αγία Σοφία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με αναφορά στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Από σήμερα η Αγία Σοφία λειτουργεί ως τζαμί. Και δυστυχώς κανένα κόμμα δεν έκανε ούτε μία αναφορά», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Και προσέθεσε:«Θα ήταν ίσως καλό αν τηρούσαμε και ενός λεπτού σιγή. Γιατί η Αγ. Σοφία είναι σύμβολο της Ορθοδοξίας. Είναι το μεγαλύτερο αριστούργημα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής, το οποίο οφείλετε όχι μόνο στην ανθρώπινη προσπάθεια αλλά στην κατασκευή του υπήρξε επενέργεια του Θεού. Αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς αν σκεφτεί ότι το κτίσμα αυτό στέκεται εκεί εδώ και 1.600 χρόνια και παρά τους τρομακτικούς σεισμούς που έχουν γίνει κατά καιρούς στην Κωνσταντινούπολη δεν έχει πάθει την παραμικρή ζημιά. Σήμερα όμως η Αγ. Σοφία βιάζεται, υβρίζεται, σκυλεύεται από τον φασίστα Ερντογάν. Και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς εξ αριστερών δεν αναφέρθηκε σε αυτό. Αν επρόκειτο για αστυνομική βία θα ήσαστε όλοι πάνω στα έδρανα και θα φωνάζατε».

Αναφερόμενος στα άρθρα του υπό συζήτηση νομοσχεδίου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το πραγματικό πρόβλημα «είναι όλη η δομή του κράτους από την βάση του».

«Οικοδομήσαμε» είπε, ένα κράτος από το 1974, και όλοι οι υπάλληλοι στη βάση είναι κομματικοί. Μιλάμε για κακή νοοτροπία των υπαλλήλων που διόρισε το σύστημα, χωρίς εχέγγυα, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς ικανότητα. Και τελικά, ακόμα κι αν θέλει ο Υπουργός δεν μπορεί να διοικήσει τον οργανισμό».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

«Είναι έγκλημα αυτό που κάνετε. Καταστρέφετε την γη, που μπορεί να είναι πηγή πλούτου. Στην Γερμανία εδώ και τρία χρόνια έχουν απαγορεύσει να στήνονται φωτοβολταϊκά σε καλλιεργήσιμη γη και εσείς αντί να ακολουθήσετε αυτό το παράδειγμα, δίνετε επιδότηση σε όλους τοποθετήσουν στην γη τους φωτοβολταϊκά. Αυτό λέγεται δολοφονία του αγροτικού τομέα», ανέφερε.

«Υποχρεώνετε», συνέχισε, τους γαλακτοβιομήχανους να ορίζουν στην παραγωγή γάλακτος την χώρα προέλευσης. Μα μέχρι να γίνει αυτό, το ξένο γάλα θα έχει φτάσει την Ελλάδα. Στο τελωνείο πρέπει να κάνετε τους ελέγχους. Εκεί όπου περνούν τα φορτηγά με το γάλα σε μορφή παγοκολόνας. Όχι να αφήνετε τις γαλακτοβιομηχανίες να εκβιάζουν τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους».

«Μειώσατε την ΚΑΠ κατά 5%. Από 1,9 δισ. ευρώ σε 1,8 δισ. ευρώ. Επιδοτείτε την καταστροφή των αμπελιών. Εξηγήστε μου τον λόγο για τον οποίο το κάνετε αυτό. Μίλησα με αμπελοκαλλιεργητές και μου είπαν ότι αυτό είναι δολοφονία», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε σε περιπτώσεις προϊόντων τα οποία διατίθενται με ελληνικές ονομασίες ενώ δεν έχουν ελληνική προέλευση, καταθέτοντας στα πρακτικά φωτογραφίες με βαζάκι ελιάς Καλαμών, προέλευσης Νοτίου Αφρικής και Αιγύπτου.

«Το ελληνικό κράτος δεν έχει καθόλου αντανακλαστικά. Εμείς, ως Ελληνική Λύση, καταθέσαμε επείγουσα έκκληση στον Επίτροπο Εμπορίου για να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρωβουλή και μόνο ένας βουλευτής, ο δικός μας, απαίτησε και πέτυχε να κατέβουν αμέσως από τα ράφια των σούπερ μάρκετ οι φέτες Ισλανδίας», τόνισε.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας τα εξής:

«Είπα και στον πρωθυπουργό χθες, ότι δεν υπάρχουν φίλοι. Το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο του Oruc Reis. Σταματήστε τα παραμύθια που λέτε με την Γερμανία. Καμία Γερμανία δεν έκανε παρέμβαση. Υπάρχει ένταση στο Αιγαίο. Κανένα τηλέφωνο δεν έγινε από καμία Μέρκελ. Ο πρωθυπουργός εκείνο το βράδυ ήταν σε εκδήλωση. Αυτό όμως που χρειάζεται είναι προσοχή. Οι Τούρκοι μέχρι το Νοέμβριο θα προκαλούν συνεχώς. Και αν δεν κάνουν κάτι τώρα θα το κάνουν αργότερα. Αυτό όμως που με ανησυχεί είναι ότι ακούγεται πως υπάρχει μία συμφωνία περί “αμοιβαίων μη προκλήσεων”. Δηλαδή μιλάμε για γκριζάρισμα του Καστελόριζου και του Αιγαίου.

Το λέω και το ξαναλέω. Δεν υπάρχουν φιλίες. Ψήστε τους φίλους σας τους εφοπλιστές. Ας αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Κάντε δικά μας ναυπηγεία εδώ, για να μένουν τα λεφτά στην χώρα και επιβάλλετε κυρώσεις στους εφοπλιστές που πηγαίνουν στην Τουρκία», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Χθες Κίνα και ΗΠΑ έκλεισαν τα προξενεία τους στον Χιούστον και στην Τσενγκτού, και εσείς δεν μπορείτε να κλείσετε εκείνο το ρημάδι στην Κομοτηνή. Δεν το χρειαζόμαστε. Να κλείσει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και το δικό μας στην Ανδριανούπολη. Όχι να έχουμε τους δημάρχους στην Κομοτηνή να αντιδρούν και να μην υπογράφουν το ψήφισμα για την Αγ. Σοφία. Δυστυχώς με τις επιλογές σας αδικούμε τους εαυτούς μας και την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.