Τηλεδιάσκεψη Φον Ντερ Λάιεν, Μέρκελ, Σασσόλι, για προϋπολογισμό και ταμείο ανάκαμψης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντ.Σασσόλι και με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ως επικεφαλής της εκ περιτροπής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τα επόμενα βήματα για την έγκριση του ΠΔΠ 2021-27 και του ταμείου ανάκαμψης της ΕΕ, πραγματοποίησε σήμερα Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Ο στόχος της τηλεδιάσκεψης που συνεκάλεσε η Πρόεδρος της Κομισιόν σύμφωνα με το άρθρο 324 της Συνθήκης, ήταν να προετοιμάσει τις διοργανικές διαπραγματεύσεις γιαι την ταχεία έγκριση της συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από το ΕΚ.

Οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν ότι η ταχεία επίτευξη μιας καλής συμφωνίας είναι η υψηλότερη προτεραιότητά τους για τις επόμενες εβδομάδες και συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο. Συμφώνησαν σε μια μέθοδο και ένα χρονοδιάγραμμα για να διασφαλίσουν ότι το πακέτο θα έχει τεθεί σε ισχύ έως την 1η Ιανουαρίου 2021.

Όπως επιβεβαιώθηκε στην τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να μπορέσει το Next Generation EU να αρχίσει να λειτουργεί, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να γνωμοδοτήσει σχετικά με την απόφαση περί ιδίων πόρων το συντομότερο δυνατό. Μετά την επίσημη έγκριση αυτής της απόφασης από το Συμβούλιο, τα κράτη μέλη θα πρέπει να την επικυρώσουν σύμφωνα με τις συνταγματικές τους διαδικασίες. Οι διαπραγματεύσεις για τα τομεακά προγράμματα στο πλαίσιο του επόμενου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου πρέπει επίσης να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του έτους.

Για να εξασφαλιστεί ισχυρός συντονισμός και να διευκολυνθεί η ταχεία πρόοδος, η Πρόεδρος της Κομισιόν πρότεινε να διοργανώνεται τακτική συνάντηση με αυτή τη μορφή από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά.

 

 

 

 

 

 

 

real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.