Ρόδος: Αναστάτωση με πτήση από τη Σουηδία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πτήση τσάρτερ από τη Σουηδία προσγειώθηκε στη Ρόδο το μεσημέρι της Τρίτης, παρά το γεγονός πως η σκανδιναβική χώρα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών από όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν πτήσεις προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πτήση έφτασε στο νησί της Ρόδου -που υποδέχτηκε τους πρώτους τουρίστες με μουσικές και κεράσματα την πρώτη ημέρα – προκειμένου να μεταβούν στη χώρα μας δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής εταιρείας TUI. Σκοπός της επίσκεψης ήταν, σύμφωνα με το υπουργείο η διαφήμιση και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, φαίνεται πως στην πτήση δεν επέβαιναν μόνο δημοσιογράφοι, αλλά και τουρίστες από τη Σουηδία που βρέθηκαν στη Ρόδο για τις διακοπές τους. Συγκεκριμένα, ρεπόρτερ της εκπομπής Live News βρισκόταν στο αεροδρόμιο της στιγμή της αποβίβασης των επιβατών και συνομιλώντας μαζί τους, παρατήρησε πως επρόκειτο για τουρίστες που δεν είχαν μάλιστα καμιά ιδέα για την απαγόρευση πτήσεων από τη Σουηδία.

Παρέμβαση Θεοχάρη για το περιστατικό στη Ρόδο
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή του MEGA και δήλωσε για την πτήση από τη Σουηδία, που προσγειώθηκε στο νησί της Ρόδου. «Είναι μια πτήση με ειδική άδεια, όπως υπάρχουν κι άλλες ήδη. Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός»,

Όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης «δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται».

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε επιπλέον πως «όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες, με πτήσεις με ανθρώπους που έρχονται για λόγους προώθησης της χώρας, δίνονται ειδικές άδειες». Ο Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε πως ήρθαν άνθρωποι με τέτοιο σκοπό και πως οι Αρχές βρίσκονταν σε συνεννόηση με την σουηδική πρεσβεία προκειμένου να δοθεί άδεια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.