Ψύχραιμη οπτική…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γνωστός Πατρινός οικονομολόγος, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, έγραψεστο fb ένα ψύχραιμο σχόλιο Κώστας Λίγκας, για τις δυσχερείς εξελίξεις με την Αγ. Σοφιά:

Ψυχραιμία κυρίες και κύριοι, ψυχραιμία και σύνεση.
Όσοι χθες πέσατε από τα σύννεφα και αρχίσατε τις πολεμικές κραυγές, ψυχραιμία.
Άλλος θέλει αντίποινα, έτοιμο το στρατό να επιτεθεί, άλλος καλεί τις ενώσεις αποστράτων να ετοιμάζονται, εγκαλούν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση, τον πολιτικό κόσμο, την UNESCO, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους Αμερικανούς και τους Ρώσους, τον Πάπα και τον χριστιανικό κόσμο, τα κανάλια και τις οργανώσεις.
Όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι πολεμοχαρείς, που ετοιμάζονται να λειτουργηθούν και μάλιστα σύντομα στην Αγιά Σοφιά γιατί το λένε οι προφητείες, ο Παΐσιος, ο φανατισμένος Πειραιώς και η Ελεύθερη Ώρα δεν παρακολουθούν τον Ερντογάν, την Τουρκική πολιτική και τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά ; Δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτό που λέει και προαναγγέλλει ο Ερντογάν αργά ή γρήγορα το πραγματοποιεί ;
Ας λάβουν λοιπόν σοβαρά υπόψη τους το τι έχει προαναγγείλει ο Ερντογάν για την Γαλάζια Πατρίδα, τις έρευνες στο Αιγαίο και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, την ΑΟΖ, τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο, τη μουσουλμανική μειονότητα, τα εκατομμύρια προσφύγων που βρίσκονται στα παράλια της Τουρκίας για να μη ξαναπέσουν στο άμεσο μέλλον πάλι από τα σύννεφα.
Με κραυγές και πολεμικές ιαχές δεν αντιμετωπίζονται οι κρίσεις, ειδικά όταν είσαι μόνος σου και κανένας δεν σε στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά.
Ψυχραιμία λοιπόν και σύνεση. Και καλή προετοιμασία από τους αρμόδιους και υπεύθυνους για την αντιμετώπιση μεθοδικά και αποτελεσματικά όλων αυτών που έχει ήδη εξαγγείλει ο Ερντογάν και θα τα πραγματοποιήσει.
Εξωτερική πολιτική και διπλωματία, όταν μάλιστα έχεις να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο αντίπαλο, δεν ασκήται εν θερμώ στο Facebook, στις εκκλησίες και από ανεύθυνους με προφητείες και κακώς εννοούμενο πατριωτικό και θρησκευτικό αυθορμητισμό

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.