Πάτρα: Υψηλές θερμοκρασίες από σήμερα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ιδιαίτερα υψηλές αναμένονται για σήμερα Τετάρτη οι θερμοκρασίες στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. Ο μίνι καύσωνας θα δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες , τις μεσημβρινές ώρες, οπότε και το θερμόμετρο στην Πάτρα θα “αγγίξει” τους 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς. Στο Αγρίνιο θα “χτυπήσει” 39 βαθμούς, στο Μεσολόγγι 37,  ενώ τα πράγματα θα είναι καλύτερα στον Πύργο όπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς και στην Αμαλιάδα τους 36.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Πέμπτη, ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας (1-2 βαθμούς) θα έχουμε από την Παρασκευή.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Έως 6-7 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σε όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοδυτικά και ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 35, στη Θεσσαλία από 21 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 35, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 38, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 34 και στην Κρήτη από 20 έως 35.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά έως 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 28 έως 35 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.