Πάτρα: Μητσιάς – Καραμπέτη στο Ρωμαϊκό Ωδείο στις 20 Ιουλίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το φετινό ιδιαίτερο καλοκαίρι, αναμένεται να παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας (στις 20/7) και στο Κάστρο της Κυλλήνης, στη γειτονική Ηλεία εκδήλωση με τον σημαντικό ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, ο οποίος θα συμπράξει με την καταξιωμένη ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σ’ ένα διπλό ρόλο ερμηνεύτριας κι αφηγήτριας των σημαντικότερων ποιητών μας. Μαζί τους θα είναι και οι Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο ενορχηστρώσεις), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι – Μαντολίνο).

Mε τον νέο θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» το Υπουργείο Πολιτισμού επιχειρεί να «διακτινίσει» τον σύγχρονο πολιτισμό με δράσεις μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους και τους ανοιχτούς χώρους των μουσείων, ενεργοποιώντας τους εποπτευόμενους φορείς του κι εκείνοι με τη σειρά τους τις συνεργασίες από την ελεύθερη αγορά του σύγχρονου πολιτισμού που ίσως πληγεί ακόμα περισσότερο, από το φθινόπωρο.

Η πρώτη φάση του προγράμματος θα διαρκέσει από τις 18 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου και θα ισχύσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας που επιβάλλει η πανδημία.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε 251 παραστάσεις (δεν περιλαμβάνονται οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου) σε 111 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε 38 περιφερειακές ενότητες και σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρχαιολογικές εφορείες.

Πρόκειται για 55 παραγωγές που σχεδίασαν το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, το ΚΘΒΕ, το ΜοMus και η ΚΟΑ – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.