Πάτρα: Γιατρός συνταγογραφούσε ναρκωτικές ουσίες σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ασθενών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε αρκετούς Πατρινούς ασθενείς, όταν διαπίστωσαν ότι στο ΑΜΚΑ τους είχαν συνταγογραφηθεί ναρκωτικά φάρμακα τα οποία ουδέποτε είχαν πάρει. Πίσω από τις συνταγογραφήσεις αυτές, όπως αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η δημοσιογράφος Μαρίνα Ριζογιάννη, βρίσκεται συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος εν αγνοία των ασφαλισμένων, έκανε χρήση του ΑΜΚΑ τους και συνταγογραφούσε ναρκωτικές ουσίες.

Τη δράση του γιατρού επιβεβαίωσε και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου. Πρόκειται για μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών το οποίο συνταγογραφεί μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων με ναρκωτικές ουσίες. Κι αυτό το κάνει χρησιμοποιώντας συστηματικά το ΑΜΚΑ ασθενών οι οποίοι δεν γνωρίζουν για τη συγκεκριμένη του δραστηριότητα και βρέθηκαν ξαφνικά να έχουν στον ηλεκτρονικό τους φάκελο συνταγογραφήσεις μεγάλων ποσοτήτων τέτοιων ουσιών.

Όπως είπε η κυρία Μαστοράκου ότι το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου έχει ασχοληθεί συστηματικά με το θέμα αυτό. «Τον έχουμε καλέσει σε απολογία. Του έχουμε κάνει προσωπικές συστάσεις. Τον έχουμε παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και επιπροσθέτως έχει επιληφθεί του θέματος και ο εισαγγελέας. Από την πλευρά μας δράσαμε άμεσα και πράξαμε όλα όσα προβλέπονται από το καταστατικό μας και από τον νόμο».

Ωστόσο το παράδοξο είναι ότι παρ’ ότι έχουν δρομολογηθεί όλα αυτά φαίνεται ότι ο γιατρός συνεχίζει τη δράση του. Κι αυτό προκύπτει από τις συνεχείς καταγγελίες που δέχεται ο Σύλλογος για παράνομη συνταγογράφηση των ουσιών αυτών σε ΑΜΚΑ ανύποπτων ασφαλισμένων.

Μάλιστα το θέμα το έχει θέσει η κ. Μαστοράκου και στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητώντας να γίνουν έλεγχοι σε βάθος χρόνου και παράλληλα να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα ώστε ο συγκεκριμένος γιατρός να αποκλειστεί από τη διαδικασία συνταγογράφησης και να εφαρμοστεί οτιδήποτε άλλο προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.