Τα οφέλη του μπάνιου στη θάλασσα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το καλοκαιρινά μπάνια πέρα ένα από ευχάριστο τρόπο χαλάρωσης αποτελούν και μία πολύ καλή συνήθεια με πολλαπλά οφέλη στην υγεία των ανθρώπων.

Δέρμα

Το θαλασσινό νερό περιέχει μέταλλα όπως μαγνήσιο, νάτριο, ασβέστιο, χλωρίδιο και θειικό άλας που λειτουργούν ως φυσικά καλλυντικά για το δέρμα μας. Το μαγνήσιο βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και στη μείωση της φλεγμονής, καθιστώντας το φρέσκο ​​και ζωντανό. Τα άτομα με ατοπικά δερματικά προβλήματα όπως το έκζεμα ή η ξηρότητα συνιστώνται να κάνουν τακτικά λουτρά με αλατισμένα διαλύματα ή καλύτερα συνιστάται να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Αυτή η επεξεργασία υγρών έχει γενικά αποδειχθεί ότι βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος και τη συνολική ενυδάτωσή της, με βασικά οφέλη που αποδίδονται στην υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο από το θαλασσινό νερό.

Ευεξία

Το κολύμπι στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει ενεργά την υγεία και την ευεξία σας. Τα στοιχεία ενεργοποιούν τους θεραπευτικούς μηχανισμούς του σώματος και υποστηρίζουν την επούλωση ασθενειών, άσθματος, βρογχίτιδας, αρθρίτιδας και επίσης εντοπισμένων πόνων. Πλούσιο σε μαγνήσιο, το θαλασσινό νερό βοηθά επίσης στην ανακούφιση του στρες, στη χαλάρωση των μυών σας, στην προώθηση του βαθύ ύπνου και στον πνευματικό καθαρισμό της αύρας σας.

Κυκλοφορία

Το θαλασσινό νερό είναι ιδανικό για την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας, από το θρεπτικό μείγμα και τη σωματική άσκηση κατά την άσκηση. Η θεραπεία που είναι γνωστή ως «θαλασσοθεραπεία» είναι γνωστό ότι βελτιώνει τον κύκλο και την κυκλοφορία του αίματος αποκαθιστώντας βασικά μικροστοιχεία στο σώμα μας που εξαντλούνται από κακές δίαιτες, άγχος ή προκαλούνται από περιβαλλοντική ρύπανση.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Τα νερά των ωκεανών περιέχουν μια ατελείωτη παροχή μεταλλικών στοιχείων, βιταμινών, αμινοξέων, ιχνοστοιχείων και μικροοργανισμών που έχουν αντιβακτηριακές επιδράσεις και μπορούν ακόμη και να λειτουργήσουν ως φυσικά αντιβιοτικά. Αυτά τα συστατικά απορροφώνται από το δέρμα κάθε φορά που κολυμπάτε και μπορούν να ωφελήσουν τους πνεύμονές σας καθώς περιέχουν πίσης αρνητικά φορτισμένα ιόντα υδρογόνου που ενισχύουν τη συνολική υγεία και τα κύτταρα του σώματος.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: labellaverde

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.