Νότια Κορέα: Αυτοκτόνησε 22χρονη πρωταθλήτρια του τριάθλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τραγική κατάληξη είχε για την Τσόι Σουκ Χιέον η σωματική και λεκτική βία που ασκούσαν σε βάρος της οι προπονητές της.

Η νεαρή πρωταθλήτρια του τριάθλου από τη Νότια Κορέα έβαλε τέλος στη ζωή της, απογοητευμένη από την αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισαν οι αρμόδιες Αρχές τις καταγγελίες της.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας της, η Τσόι, που το 2015 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ασιατικό πρωτάθλημα της Ταϊπέι, βρέθηκε νεκρή τον περασμένο μήνα, στον κοιτώνα της ομάδας της, που εδρεύει στην πόλη Μπουσάν.

Σύμφωνα με στιγμιότυπα που κυκλοφόρησαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως αποκαλύπτεται από το τελευταίο μήνυμα που έστειλε, η Τσόι ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένη και παρακαλούσε τη μητέρα της να «αποκαλύψει τις αμαρτίες» αυτών που της επιτέθηκαν. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στο ημερολόγιο της εκλιπούσας: «Με χτύπησαν τόσο βίαια, που κλαίω κάθε ημέρα»…

Αρκετά δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας υποστηρίζουν ότι η Τσόι διέθετε ηχογραφημένα ντοκουμέντα για τις σωματικές επιθέσεις που υπέστη.

Σε ντοκουμέντο που μεταδόθηκε από το κανάλι YTN ακούγεται ο προπονητής της να αναστατώνεται επειδή… πάχυνε και να της φωνάζει: «Πρέπει να αποφύγεις το φαγητό για τρεις ημέρες», ενώ στη συνέχεια ακούγεται ο ήχος από ένα χαστούκι. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, αξιωματούχοι της ομάδας την ανάγκασαν να φάει ψωμί αξίας 200.000 γουόν (σχεδόν 150 ευρώ!) για να την τιμωρήσουν, επειδή δεν έλεγχε το βάρος της και τη χτυπούσαν τακτικά.

Η Τσόι παραπονέθηκε στην κορεατική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή (KSOC) τον Απρίλιο, με την ελπίδα να διεξαχθεί έρευνα. Μάλιστα, σύμφωνα με μία πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap, η Τσόι «έψαχνε βοήθεια από πολλά ιδρύματα, αλλά όλοι αγνοούσαν τα παράπονά της».

Οι ισχυρισμοί της εκλιπούσας αμφισβητήθηκαν από την KSOC, ωστόσο ορίστηκε ανακριτής μετά την καταγγελία της και πλέον με την υπόθεση ασχολείται η Εισαγγελία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.