Σε ύφεση οι φωτιές στην Ηλεία το βράδυ του Σαββάτου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε εξέλιξη, αλλά με πολύ καλύτερη εικόνα, ήταν το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στο Γραμματικό Λαντζοΐου, και επεκτάθηκε στη συνέχεια σε χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας (Χελιδόνι, Καυκανιά, Ηράκλεια και Πουρνάρι).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση. Στον τόπο της φωτιάς όμως παραμένουν και επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 45 οχήματα, και έξι πεζοπόρα τμήματα, ενώ μέχρι την δύση του ηλίου στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επίσης, στο έργο των πυροσβεστικών συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των γειτονικών δήμων.

Σε ύφεση ήταν το βράδυ του Σαββάτου και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε δασική έκταση στα Ζαχαραίικα Αντρωνίου, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 30 πυροσβέστες, 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι και την δύση του ηλίου δύο ελικόπτερα συνέδραμαν καθοριστικά με ρίψεις νερού. Ακόμη ατο έργο το πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.