Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοίνωσε η Kυβέρνηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού μετά την ευρεία τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε, από τις 14 Ιουλίου, «όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τον Προμαχώνα στη χώρα, υποχρεούνται να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για κορωνοϊό που θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και 72 ώρες πριν».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας plf περιορίζεται σε 24 ώρες (από 48 ώρες) πριν από την άφιξη στην Ελλάδα. Ακόμη, όπως είπε ο κ. Πέτσας, ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Για τον λόγο αυτόν δεκάδες κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτής και της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιήσουν πάνω από 300 ελέγχους σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς όλα τα δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις της με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.