Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 2.515 προϊόντα «μαϊμού»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιχείρηση στο Περιστέρι πραγματοποίησαν ελεγκτές των υπηρεσιών της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 2.515 προϊόντα «μαϊμού» (τσάντες και πορτοφόλια), καθώς και 1.400 σήματα δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας στο Περιστέρι. Στην επιχείρηση υπήρξε συνδρομή και της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου. Οι αστυνομικές αρχές, μάλιστα, προέβησαν και σε μία σύλληψη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το παρεμπόριο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Με το σχέδιο νόμου επιχειρείται, σύμφωνα με το υπουργείο, αφενός η αναδιάρθρωση του ελεγκτικού μηχανισμού για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς σε όλα τα στάδια διακίνησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών, μέσω της διυπηρεσιακής συνεργασίας των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών και αφετέρου εισάγονται διατάξεις που ευνοούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της άρσης των εμποδίων για την διευκόλυνση των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Οι έλεγχοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.