Καύσωνας προ των πυλών – Πότε θα χτυπήσει 40αρια στη Δυτ. Ελλάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας τουλάχιστον έως και την Παρασκευή 31/07.

Έτσι, οι θερμοκρασίες, που το Σάββατο 25/07 και την Κυριακή 26/07 φτάνουν τοπικά τους 38-39 βαθμούς, από τη Δευτέρα 27/07 θα παρουσιάσουν μικρή προοδευτική άνοδο σπάζοντας κατά τόπους το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Τετάρτη 29/07 – Παρασκευή 31/07, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας.  

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες των θερμοκρασιών σε ύψος περί τα 1500 μέτρα, επίπεδο της ατμόσφαιρας στο οποίο μελετώνται οι κινήσεις θερμών και ψυχρών αερίων μαζών. 

Στην Πάτρα από την Τρίτη θα αρχίσει η κατακόρυφη αύξηση της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να δείχνει έως και 37 βαθμούς. Η ανοδική πορεία της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί με αποκορύφωμα την Πέμπτη και την Παρασκευή που κυριολεκτικά θα χτυπήσει κόκκινο με 40 βαθμούς!

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες θα αναπτυχθούν στο Αγρίνιο από αύριο Δευτέρα (36 βαθμοί). Το ρεκόρ ζέστης αναμένεται να καταρρίψει η περιοχή την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς το θερμόμετρο θα δείξει 43 βαθμούς!

*Με στοιχεία από meteo.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.