Για το Γεώργιο Μαγιάκη και τη γατούλα Φλώρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

της Αλεξάνδρας Δημοπούλου

Κάποιες εξαιρέσεις σαν αυτή, κρυφές ή φανερές, είναι που δίνουν το χρώμα προόδου στην κοινωνία μας, και τη δύναμη σ’ αυτούς που αγωνίζονται να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Μέσα στις τεράστιες δυσκολίες με την αναβλητικότητα, την αδιαφορία, την μόνιμη γκρίνια ανθρώπων που συνδέονται με δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, την ευθυνοφοβία και τη χρήση της γραφειοκρατίας κυρίως ως εργαλείο εξυπηρέτησης της δικής τους έλλειψης ενδιαφέροντος και διάθεσης να κάνουν έργο σε δύσκολους τομείς όπως η προστασία των ζώων, εμφανίζεται ένας άνθρωπος-ηλιαχτίδα, κι όλα γίνονται ξαφνικά όπως θα έπρεπε και αναπόφευκτα γεμίζουμε με ελπίδα, αλλά και περηφάνια.

Ο άνθρωπος αυτός σήμερα ήταν ο Γεώργιος Μαγιάκης, βοηθός Δημάρχου για τον συντονισμό του Κέντρου Εκπαιδευτικών Δράσεων – Ημερήσιων Κατασκηνώσεων στην Πλαζ ΕΟΤ.

Συγκεκριμένα η ιστορία έχει ως εξή : H γνωστή θετική εκπαιδεύτρια ζώων Ελένη Κασπίρη, που ξέρει κάθε αδέσποτο με το όνομά του, παρατήρησε ότι μία από τις γατούλες που ζουν και ταΐζονται στο χώρο της πλαζ, δεν εμφανίστηκε εδώ και 3 ημέρες. Άρχισε προσεκτικό και επίμονο ψάξιμο μαζί με τη συνεργάτιδά της Γιούλη Ανωγιάτη, ώσπου ακούστηκε ένα νιαούρισμα μέσα από ένα σφραγισμένο (για λόγους ασφαλείας) δωμάτιο ηλεκτροφωτισμού.

Ενημέρωσαν τον κ. Μαγιάκη, ο οποίος ξεκίνησε μαζί τους μία αγωνιώδη προσπάθεια να βρει τρόπο για να το ανοίξουν γρήγορα, και να ελευθερωθεί η γάτα η «Φλώρα». Κινητοποίησε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με ιδιαίτερη βιασύνη καθώς οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και δεν ήταν γνωστή η κατάσταση της γατούλας εκεί μέσα.

Συγχρόνως καθησύχασε τις εθελόντριες ότι σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αν δεν βρεθεί τρόπος θα καλέσει ο ίδιος την πυροσβεστική και η γάτα θα ελευθερωθεί πάση θυσία.

Στο πλάι της αδύναμης γατούλας που κινδύνευε, στο πλάι των εθελοντών που ανησυχούσαν, με τον ενθουσιασμό ενός έντιμου και υπεύθυνου ανθρώπου και στελέχους του Δήμου έδωσε μάχη όχι μόνο να ελευθερωθεί η γατούλα αλλά να γίνει το δυνατόν συντομότερα. Και γενικά όλο αυτό που έγινε σήμερα, και με τον τρόπο που έγινε δεν μπορεί να αποδοθεί με λίγες λέξεις.

Πάντως η Φλώρα ελευθερώθηκε και χαίρει άκρας υγείας!

Πρέπει να πω ότι έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με αυτό τον άνθρωπο, για την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας [ΠΦΠΟ], Α‘ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, με σκοπό την καλλιέργεια ενσυναίσθησης των παιδιών προς τους βιολογικούς μας εταίρους-τα ζώα.

Θα ήθελα να εκφράσω μαζί με τη χαρά μου, τα συγχαρητήρια στο Γιώργο Μαγιάκη, ως εθελόντρια, ως μέλος του ΔΣ της ΠΦΠΟ, και ως σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων για τα θέματα των ζώων, κι επί πλέον να ευχηθώ η συμπεριφορά του να γίνει για πολλούς σημείο αναφοράς και παράδειγμα παρακίνησης και μίμησης.

Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας, να την κάνουμε φιλική για όλα τα συναισθανόμενα πλάσματα και να μειώσουμε τον πόνο και την αγωνία τους.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.