Γεννηματά μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Κανένας εκβιασμός της Τουρκίας δεν πρέπει να μένει αναπάντητος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, αφού ενημέρωσε ηγετικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι κρίσιμες οι στιγμές για τον τόπο. Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα, προκαλώντας και την Ελλάδα και την Ευρώπη», ανέφερε η κ. Γεννηματά και τόνισε: «Οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας με νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει».

Στη σύντομη ενημερωτική σύσκεψη, υπό την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, γραμματέας του τομέα Εξωτερικών, και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Χ. Τρικούπη, το κλίμα ήταν καλό στη συνάντηση Μητσοτάκη-Γεννηματά, ωστόσο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό πως όσο δεν προχωρά σε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συμβεί εφεξής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.