Φυσικοί τρόποι για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Για τους μαύρους κύκλους ευθύνονται πολλά πράγματα. Μία από τις βασικές αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων είναι η φυσική φθορά του χρόνου. Καθώς περνούν τα χρόνια, η κυκλοφορία του αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή μειώνεται με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αυτοί οι σκουρόχρωμοι, αντιαισθητικοί κύκλοι. Φυσικά, η αϋπνία και οι άστατες ώρες ύπνου, η καθημερινή κούραση, αλλά και κληρονομικοί λόγοι είναι μερικές ακόμη αιτίες. Τέλος, και οι κακές διατροφικές συνήθειες, αλλά και το κάπνισμα επιδεινώνουν το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Θαύματα μπορεί να μη γίνονται και να μην έχεις τη δυνατότητα να εξαφανίσεις αυτούς τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου, μπορείς όμως να βοηθήσεις την κατάσταση και να τους δεις σταδιακά να μειώνονται με μερικές φυσικές συνταγές, που είναι εύκολες και οικονομικές.

Ειδικότερα:

#1. Χυμός λεμόνι: Βούτηξε δύο κομπρέσες σε φρέσκο χυμό λεμονιού και τοποθέτησέ τις στα μάτια σου. Άσε να δράσει για 5 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά. Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ενοχλητικών, μαύρων κύκλων.

#2. Γάλα: Όχι δεν θα το πιείς. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρησιμοποιήσεις λίγο κρύο γάλα και μέσα σε αυτό θα βουτήξεις δύο κομπρέσες. Έπειτα, θα τοποθετήσεις τις κομπρέσες στα μάτια σου για 10 λεπτά και τέλος θα ξεπλύνεις πολύ καλά.

#3. Τσάι: Αφού βράσεις και πιείς το τσάι σου δε χρειάζεται να πετάξεις τα φακελάκια. Βάλε τα στο ψυγείο να παγώσουν και έπειτα τοποθέτησέ τα πάνω στα μάτια σου. Το τσάι περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών συστατικών, που βοηθούν στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων.

#4. Αγγούρι: Περιέχει εξαιρετικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, που ανακουφίζουν τις φλεγμονές και τους ερεθισμούς, διατηρώντας υγιές το δέρμα σε αυτήν την περιοχή! Πλύνε καλά το πρόσωπο σου και έπειτα βάλε μία φέτα αγγούρι σε κάθε μάτι. Άφησέ τη να δράσει για 10-15 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.