Επιστροφή φόρου: Πληρωμές εξπρές από την εφορία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Χαμόγελα» σε όσους η εφορία έχει βάλει μεγάλο φέσι για πολλούς μήνες. Νέα διαδικασία για να μηδενίσει ο λογαριασμός των 500 εκατ. ευρώ. Η οδηγία του διοικητή της ΑΑΔΕ προς τις ΔΟΥ.

Όσα περισσότερα σας χρωστά η ΑΑΔΕ και όσο μεγαλύτερη είναι η καθυστέρηση στην επιστροφή φόρων, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες τα χρωστούμενα να πιστωθούν άμεσα στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς.

Με το ύψος των εκκρεμών επιστροφών φόρου να αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ και το οικονομικό επιτελείο να αναλαμβάνει εκ νέου δεσμεύσεις έναντι των θεσμών για μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου (μαζί με τις οφειλές γενικής κυβέρνησης 2,3 δισ. ευρώ τον Μάιο), ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής φαίνεται να πατάει το γκάζι εκκαθάρισης του στοκ. Με αναλυτικές οδηγίες προς όλες τις Δ.Ο.Υ, ζητά κατηγοριοποίηση των υποθέσεων με βάση δύο κριτήρια: τη χρονολογική ωρίμανση και το ύψος των επιστραφέντων ποσών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο «προτεραιότητα αποτελεί η εξόφληση των μεγαλύτερων σε ύψος επιστροφών και μεγαλύτερης χρονολογικής ωρίμασης, ώστε να καταστεί δυνατή η ελαχιστοποίηση του συνολικού χρόνου αποπληρωμής των επιστροφών».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.