Έλαιο αβοκάντο: Πόσο ευεργετικό είναι;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Είναι ένα τροπικό φρούτο που αγαπάμε να το τρώμε σκέτο, μέσα σε σαλάτα ή σε άλλα φαγητά, γιατί έχει αυτήν τη βουτυρένια και λαχταριστή υφή.

Εκτός, όμως, από πολύ ευεργετικό τρόφιμο για την υγεία μας, το έλαιο που βγαίνει από το αβοκάντο μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ωφέλιμο και για την επιδερμίδα μας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα skincare συστατικό, το οποίο μπορεί να βελτιώσει και να βοηθήσει την επιδερμίδα μας σε πολλά επίπεδα.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο, ότι το avocado oil βρίσκεται σε πολλές ενυδατικές κρέμες και μάσκες ομορφιάς που «θρέφουν» την επιδερμίδα.

Ειδικότερα, το αβοκάντο – σαν φρούτο- έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ενώ περιέχει και πολυβιταμίνες (κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, βιταμίνες Α, C, K, Β6, φολικό οξύ κ.ά.), καθώς επίσης και πλήθος αντιοξειδωτικών συστατικών. Κατά συνέπεια, τα ίδια συστατικά περιέχονται και στο έλαιο του αβοκάντο καθιστώντας το έτσι ευεργετικό για την επιδερμίδα.

Κι αν αναρωτιέσαι αν ταιριάζει στον τύπο δέρματός σου, σου έχουμε καλά νέα! Το λάδι αβοκάντο είναι κατάλληλο για όλα τα δέρματα και χρησιμοποιείται σε πρόσωπο, λαιμό, σώμα, ακόμα και στα μαλλιά.

Για να επωφεληθείς, όμως, στο έπακρο από την ευεργετική του δράση είναι σημαντικό να είναι καθαρό, δηλαδή ανεπεξέργαστο.

Το χρώμα του πρέπει να είναι ένα κίτρινο-πράσινο παρόμοιο με αυτό του ελαιολάδου, ενώ θα πρέπει να έχει ελαφρώς τη χαρακτηριστική οσμή του καρπού (το επεξεργασμένο είναι διαφανές και άοσμο!).

Τώρα, λοιπόν, που ξέρεις πώς να αναγνωρίσεις το αυθεντικό έλαιο αβοκάντο, δες παρακάτω πόσο ευεργετικό μπορεί να αποδειχθεί για την επιδερμίδα σου και γιατί πρέπει να το εντάξεις στη skincare ρουτίνα σου.

#1. Αντιμετωπίζει την ξηροδερμία και την πιτυρίδα στο τριχωτό της κεφαλής. Η αντιβακτηριδιακή του δράση καθιστά το έλαιο αβοκάντο ευεργετικό για κάποιον που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής.

#2. Μειώνει τους παράγοντες που είναι ικανοί να διασπάσουν το κολλαγόνο της επιδερμίδας σου. Για την ακρίβεια, το έλαιο αβοκάντο βοηθά στην αύξηση της περιεκτικότητας του κολλαγόνου και συμβάλλει στην αναστολή του ενζύμου λυσυλοξειδάση, το οποίο διασπά το κολλαγόνο.

#3. Μαλακώνει το δέρμα και παγιδεύει την υγρασία, διατηρώντας ενυδατωμένη την επιδερμίδα για αρκετές ώρες.

#4. Ελαχιστοποιεί τη φλεγμονή. Είτε έχεις ακμή, είτε έκζεμα, είτε οποιοδήποτε δερματικό πρόβλημα, το έλαιο αβοκάντο είναι ικανό να καταπραΰνει τη φλεγμονή.

 

 

 

 

 

Πηγή: queen.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.