Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παραποίησης στοιχείων για διπλώματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια των θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικής Αττικής, τέσσερα άτομα, με πλαστές ταυτότητες και αλλαγμένες φωτογραφίες στα δελτία εξέτασης, επιχείρησαν να δώσουν εξετάσεις αντί άλλων υποψηφίων.

Τα εν λόγω άτομα, παρατηρήθηκαν από τους επιτηρητές, καθώς δύο από αυτά μετείχαν ξανά, κατά τις προηγούμενες ημέρες, στις θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

Από τη διασταύρωση των φακέλων που τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικής Αττικής, διαπιστώθηκε ότι οι φωτογραφίες των υποψηφίων που υπήρχαν στα Δελτία εξέτασής τους και στις ταυτότητές τους ήταν διαφορετικές από αυτές που υπήρχαν στους φακέλους που τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας.

Οι φάκελοι των τεσσάρων υποψηφίων και οι αστυνομικές τους ταυτότητες, παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας, ενώ τα στελέχη της υπηρεσίας που συμμετείχαν στη διαδικασία εξέτασης έδωσαν ένορκες καταθέσεις για το συμβάν.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων από το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών, ενώ επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο με ασφαλιστικές δικλείδες για το αδιάβλητο των εξετάσεων με βασικό πυλώνα την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών: από την κατάθεση των δικαιολογητικών έως την χορήγηση αδειών οδήγησης κάθε κατηγορίας οχήματος ή μοτοσυκλέτας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.