Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας – Παραστάσεις: «Βήμα στους Καλλιτέχνες της πόλης μας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με την πραγματοποίηση της παράστασης σύγχρονου χορού «exodos», ξεκινά στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουλίου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, η ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας «Βήμα στους Καλλιτέχνες της πόλης μας». 

H «Exodos» των Κρίτωνος Αναστασόπουλου και Δημήτρη Σιούντα, είναι μια παράσταση arte povera, βασισμένη στην ακροβατική, στο σύγχρονο χορό, το σωματικό θέατρο και τις πολεμικές τέχνες.

Δύο άνθρωποι, μια γυναίκα και ένας άνδρας, διαδηλώνουν γεμάτοι θυμό και επιθετικότητα σε μια βίαιη εκδήλωση διαμαρτυρίας. Σύντομα και για τελευταία φορά οδηγούνται σε αδιέξοδο. Αποφασίζουν τότε να απογυμνωθούν από τις συμβάσεις και τις εμμονές τους και να βουτήξουν βαθιά , σαν σε ελεύθερη πτώση, πίσω πάλι στο κέντρο του πλανήτη τους,, στο κέντρο της ύπαρξής τους.

Δημιουργούν το νέο τους σύμπαν όπου οι πέτρες γεννούν τους πλανήτες τους και το χώμα αναπλάθει και τροφοδοτεί τον άντρα και τη γυναίκα σαν σύγχρονους πρωτόπλαστους, σε ένα σύγχρονο Δευκαλίωνα και μια σύγχρονη Πύρρα.

Κινητήριος μοχλός τα δύο σχεδόν γυμνά σώματά τους που μέσα από την αγωνία και τον αγώνα τους δονούνται, ακροβατούν, πάλλονται, πειραματίζονται, πονούν, αυτοσχεδιάζουν, χορεύουν, χαίρονται, κάνουν έρωτα ,φτάνουν στα άκρα τους και τελικά τους οδηγούν στην κάθαρση, στον καινούριο τους ιερό τόπο.

 

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

Σάββατο 29/8 ‘’ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ’’

Αίθριο Παλαιού Νοσοκομείου

Τετάρτη 2/9 ‘’ΛΟΡΑ ΠΕΤΕΡΣΕΝ- Η πραγματική Νόρα Χέλμερ’’

Σκαγιοπούλειο

Παρασκευή 4/9 ‘’Επιστροφή στην κανονικότητα’’

Μώλος Αγίου Νικολάου

Σάββατο 5/9 ‘’ΡΑΣΥ 75135’’

Αίθριο Παλαιού Νοσοκομείου

Δευτέρα 7/9 ‘’Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο (ΕΛ+)’’

Σκαγιοπούλειο

Σάββατο 12/9 ‘’Οδύσσεια revolted’’

Αίθριο Παλαιού Νοσοκομείου

Είσοδος ελεύθερη

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.