«Χορεύουν ταγκό και… διαταράσσουν την οικονομική ζωή»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών Ανδρέας Κομνηνός, έκανε μια ιδιαίτερη ανα΄ρτηση στο fb, που τη διατρέχει λεπτή ειρωνία, σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις:Δημόσια υπαίθρια συνάθροιση τώρα στην Πάτρα, χορεύουν ταγκό και διαταράσσουν την οικονομική ζωή έχοντας το θράσος να το κάνουν δωρεάν και όχι σε κάποιο μαγαζί.

Εσείς μπορεί να γελάτε, αλλά από αύριο, τυπικά θα υπόκειται και αυτό στον πλήρη έλεγχο της αστυνομίας. Όσοι έτυχε να διαβάσετε το νομοσχέδιο, θα διαπιστώσετε ότι αποτελεί μνημείο αοριστίας και γενίκευσης, με τέτοιο τρόπο ώστε η δράση της αστυνομίας να είναι πρακτικά ανέλεγκτη.

Δεν ξέρω τι ελπίζουν να πετύχουν απέναντι σε μια κοινωνία που έχει φτύσει αίμα μια δεκαετία τώρα.

Θυμίζω Ελύτη:

Έχει και η ψυχή τον δικό της κονιορτό που, εάν σηκωθεί μέσα μας αέρας, αλίμονο. Οι ορμές χτυπάνε στα παράθυρα, τα τζάμια θρυμματίζονται. Λίγοι ξέρουν ότι ο υπερθετικός στα αισθήματα σχηματίζεται με το φως, όχι με τη δύναμη. Κι ότι χρειάζεται χάδι εκεί που βάζουν μαχαίρι. Ότι ένας κοιτώνας με τη μυστική συνεννόηση των σωμάτων μας παρακολουθεί παντού και μας παραπέμπει στην αγιότητα χωρίς συγκατάβαση.

Α! όταν η στιγμή φτάσει να καθίσουμε κι εμείς πάνω στο πεζούλι κάποιας Αγίας Πρέκλας εν μέσω αγριοσυκών, μορεών με ερυθρούς καρπούς, εις έρημον τόπον, απόκρημνον ακτήν, τότε η μικρή Κουμπώ μ’ ένα κερί στο χέρι θα σηκωθεί στις μύτες των ποδιών να φτάσει εκεί ψηλά, μέσα στον αναστεναγμό μας, όλα τα εύφλεκτα: πάθη, πείσματα, φωνές οργής, μυριάδες έντομα χρωματιστούλια, που να λαμπαδιάσει ο τόπος!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.