Ανεξέλεγκτη η φωτιά στους Ραπταιούς Καρύστου – Εκκενώθηκαν κατοικίες (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στον οικισμό Ραπταιοί, στον δήμο Καρύστου στην Εύβοια.

Στο σημείο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Υπηρεσία συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 82 πυροσβέστες, 28 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Δήλησου , καθώς εκτιμά ότι οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ αυτήν την ώρα, έχουν δυσχεράνει την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Μπορεί η βλάστηση να είναι χαμηλή, καθώς η περιοχή έχει καεί και στο παρελθόν, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι αποτελούν τον σύμμαχο της πυρκαγιάς, που έχει επεκταθεί.

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος,ανέφερε ότι ο οικισμό Δήλησος όπου υπάρχουν παραθεριστικές κατοικίες έχει εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους

Ειδικότερα, ο κ. Ραβιόλος, ανέφερε ότι το μέτωπο των πυροσβεστικών δυνάμεων απέναντι στη φωτιά είναι ισχυρό και για αυτό προς το παρόν δεν απειλούνται οι παραθεριστικές κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο, ωστόσο για προληπτικούς λόγους, δόθηκε εντολή για εκκένωση.

O δήμαρχος Καρύστου ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στους Ραπταίους και τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη μίλησε και στο evima.gr.

Πιστεύω ότι χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων σύντομα θα μπορέσουν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο παρόλο που δεν βοηθούν καθόλου οι ισχυροί άνεμοι, δήλωσε και επιβεβαίωσε την επικοινωνία του με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος ο οποίος, όπως τόνισε, δήλωσε τη συμπαράσταση του υπουργείου και εάν χρειαστεί να συνδράμει είναι σε επιφυλακή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.