Αχτσιόγλου: Η αύξηση της ανεργίας τον Απρίλιο δείχνει ότι η οικονομία είναι ένα ηφαίστειο που βράζει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση της ανεργίας σχολίασε με δήλωσή της από τη Ρόδο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε αύξηση της ανεργίας τον Απρίλιο κατά μία μονάδα μέσα σε έναν μήνα. Αυτό δείχνει ότι η κατάσταση στην οικονομία και στην αγορά εργασίας είναι ένα ηφαίστειο που βράζει και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξουν άμεσα μέτρα για να στηριχθεί η εργασία», δήλωσε η Έ. Αχτσιόγλου.

Η αύξηση αυτή της ανεργίας, τόνισε, είναι πολύ μεγάλη για διάστημα ενός μήνα και «δεν αντανακλά πλήρως την πραγματικότητα, διότι οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή εργασίας δεν δηλώνονται ως άνεργοι, ενώ στην πραγματικότητα είναι άνεργοι με μία επιδότηση».

Επίσης «πολλοί άνεργοι καταγράφονται ως ανενεργός πληθυσμός, ακριβώς διότι δεν δηλώνονται ως αναζητούντες εργασία», πρόσθεσε.

Η εικόνα αυτή δυστυχώς χειροτερεύει στα νησιά της χώρας μας, υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι «η οικονομική δραστηριότητα στη Ρόδο εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από τον τουρισμό και αυτό σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στις αναταράξεις από την πανδημία. “Κυρίως όμως σημαίνει ότι η μη ύπαρξη μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση επιδεινώνει και επιταχύνει την ύφεση”, είπε και επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις”.

“Δημοσιονομική ευχέρεια στο κράτος υπάρχει. Η επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίζει τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι μία συνειδητή πολιτική επιλογή”, κατέληξε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.