Βίντεο: Ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι» αποκάλυψε η αστυνομία στη Ρωσία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπόθεση Κωσταλέξι θυμίζει η ιστορία της Ναντέζντα Μπουσουγέβα, η οποία ήταν φυλακισμένη από τη μητέρα της -μες στο σπίτι τους- για 26 ολόκληρα χρόνια. Η άτυχη κοπέλα έτρωγε γατοτροφή και μπαγιάτικο ψωμί, για να μην πεθάνει από την πείνα.

Ήταν 7 Νοεμβρίου του 1978, στο Κωσταλέξι Λαμίας, όταν η 47χρονη Ελένη Καρυώτη είδε για πρώτη φορά τον ήλιο έπειτα από 29 χρόνια εγκλεισμού. Ο έρωτάς της με το δάσκαλο του χωριού, ο οποίος είχε προσχωρήσει στις τάξεις των κομμουνιστών ανταρτών, οδήγησε τους γονείς της -που ήταν εθνικόφρονες- στην απόφαση να την «εξαφανίσουν».

Αντίστοιχη περίπτωση συνέβη στη Ρωσία, με την 42χρονη, η οποία ήταν φυλακισμένη στο σπίτι της από την ίδια της μητέρα για 26 χρόνια. Ο λόγος, σύμφωνα με τη μητέρα της, ήταν για να την προστατέψει από τον έξω κόσμο.

Το ακόμα πιο εξωφρενικό στην υπόθεση είναι πως η Ναντέζντα Μπουσουγέβα έτρωγε γατοτροφή και μπαγιάτικο ψωμί, για να μην πεθάνει από ασιτία. Οι αρχές ανακάλυψαν στο σπίτι της 42χρονης νεκρές γάτες και ποντίκια, αλλά και μια άθλια γωνιά, όπου κοιμόταν η άτυχη γυναίκα.

 «Οι γάτες έχουν περισσότερα δικαιώματα από εμένα, ζουν καλύτερα», παραδέχθηκε η 42χρονη, η οποία δεν είχε κάνει μπάνιο τα τελευταία δέκα χρόνια ούτε καν είχε κόψει τα μαλλιά της. «Πού να πήγαινα; Δεν ξέρω τίποτα και κανέναν. Δεν έχω πάει πουθενά. Από τότε που τελείωσα το σχολείο σταμάτησα να πηγαίνω οπουδήποτε», απάντησε στις αστυνομικές αρχές στην απορία τους γιατί δεν προσπάθησε να δραπετεύσει.

Αυτό όμως που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη θλίψη είναι η αντίδρασή της, όταν προσπάθησαν να την πείσουν να αλλάξει τρόπο ζωής. Η γυναίκα, συνηθισμένη πια, είπε στους φορείς που θέλησαν να τη βοηθήσουν: «Δεν χρειάζεται. Μου αρέσει έτσι όπως ζω, μου ταιριάζει».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.