Σύψας: Αν αυξηθούν τα κρούσματα μπορεί να σταματήσει ο τουρισμός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα πολλαπλά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ξάνθη αλλά και ο εντοπισμός κρουσμάτων κορωνοϊού σε πτήση από Κατάρ, έχει ανησυχήσει τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του καθηγητή Νίκου Σύψα,  ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως  «ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός». «Ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο κ. Σύψας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, στη βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα. Μάλιστα, όπως εκτίμησε, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα φανεί και στην καμπύλη. Στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων. «Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός.»

Για τα τεστ στους τουρίστες που έρχονται στη χώρα ο κ. Σύψας είπε πως δε μπορούμε να κάνουμε τεστ σε όλους τους τουρίστες οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Όπως εξήγησε είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

«Το να συμπεριληφθεί το τεστ στο πακέτο διακοπών δεν το υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά τις 15/6 δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες», συμπλήρωσε.

Για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται, είπε ο καθηγητής.

Τέλος, για τα μέτρα στις παραλίες ο κ. Σύψας είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.