Σαντομέρι: Η Λέσχη αλεξιπτωτιστών Πάτρας ζητά την αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στην πίστα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έκκληση απευθύνουν τα μέλη της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας (ΛΕΑΛΠΠΑ), για την αποκατάσταση του δρόμου από τη διασταύρωση πριν το χωριό ως την πίστα της απογείωσης, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Όπως μας ενημερώνει το μέλος της Λέσχης Δημήτρης Κωνσταντάρας το γεγονός αυτό, λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς την προσέλευση των αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι έρχονται από όλη την Ελλάδα αλλά και από Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πρόκειται για μια από τις γνωστές πίστες της χώρας, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για τις πτήσεις.
Όπως μας εξηγεί ο κ. Κωνσταντάρας, αρκετοί λόγω του δρόμου, ακυρώνουν την επίσκεψή τους στην περιοχή, γεγονός που έχει επίπτωση και στην τοπική οικονομία. Καθώς οι αλεξιπτωτιστές, φροντίζουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία της περιοχής.
“Οι επισκέπτες συνήθως μένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής, Πάτρα, Κάτω Αχαΐα και Νιφορεϊκα. Από εξωτερικό έρχονται από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, έρχονται γκρουπ και πετάνε στην περιοχή για μια περίπου εβδομάδα και μετά έρχονται άλλα γκρουπ. Πετάνε όπου έχει καλό καιρό, Σαντομέρι, Σκιαδά, Καλετζι, Πάτρα – Ομπλο – Παναχαϊκό, Καλάβρυτα. Και συνήθως μένουν στα ξενοδοχεία στα Νιφορεϊκα. Η πίστα του Σαντομερίου είναι πολύ καλή και το μέρος ενδείκνυται για πτήσεις αρχάριων και έμπειρων πιλότων”, σημειώνει ο το μέλος της μέλος της λέσχης αλεξιπτώτου πλαγιάς Πάτρας (ΛΕΑΛΠΠΑ) Δημήτρης Κωνσταντάρας.
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντάρα, έχει ήδη επικοινωνήσει με τον σύλλογο Απανταχού Σαντομεριτών. “Είπαν ότι έχουν μιλήσει με τον δήμο δυτικής Αχαΐας και ότι θα στείλει μηχάνημα για την διόρθωση του δρόμου μέχρι τέλος Ιουνίου”, συμπληρώνει. Όμως η πίστα του Σανταμερίου, είναι πάντα ανοιχτή, όπως μας εξηγεί και οποιοσδήποτε μπορεί να πάει να πετάξει, αρκεί να έχει πάρει άδεια από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.
Φέτος, λόγω κορονοϊού, δεν έχει προγραμματιστεί κάποιος αγώνας.
Η ΠΙΣΤΑ

To Σαντομέρι είναι μια από τις παλαιότερες και πιο αγαπημένες περιοχές πτήσεων της Αχαΐας, με πολλές δυνατότητες ανεμοπορίας μικρών ή μεγάλων αποστάσεων, που φιλοξενεί την Αχαϊκή και πανελλήνια αεραθλητική δραστηριότητα για σειρά ετών.

Η απογείωση του Σαντομερίου -όρος Σκόλλις, βρίσκεται σε υψόμετρο 520μ.και πετιέται με ΝΔ-Δ-και ΒΔ ανέμους, από την άνοιξη ως το φθινόπωρο.

Η απογείωση που χρησιμοποιείται σήμερα διαμορφώθηκε το 2012, πραγματοποιώντας το όραμα μελών της ΛΕΑΛΠΠΑ να αντικατασταθεί η παλιά απογείωση με την νέα που είναι πιο ψηλά με ομαλότερη κλίση και πολύ πιο μεγάλη. Υπάρχει ξύλινο κιόσκι και ταμπέλα ενημέρωσης για την ασφάλεια πτήσεων στην περιοχή και η τοπική κοινότητα έχει παραχωρήσει και κοινοτικό χωράφι προσγείωσης.

Η πτήση μπορεί να είναι πολύωρη, με πολύ οργανωμένα θερμικά ή δυναμικό κατά μήκος της μεγάλης κορυφογραμμής με φανταστική θέα της Δυτικής Πελοποννήσου του Ερύμανθου και των νησιών του Ιονίου.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για CROSS COUNTRY: ο πιλότος μπορεί να κάνει διαδρομές: προς νοτιοανατολικά, για το Σκιαδοβούνι και στην συνέχεια προς Ερύμανθο- Χελμό- Ζήρια και… όπου φτάσει! Ιδανικό μέρος και για αγώνες και έχουν διοργανωθεί αρκετοί στο παρελθόν από την ΛΕ.ΑΛ.Π.ΠΑ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.