Πάτρα: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στο Νοσοκομείο Ρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού σε ασθενή του Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», στο Ρίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ο λήπτης είναι 65 ετών, ασθενής του Νεφρολογικού Κέντρου του ΠΓΝΠ και η μετεγχειρητική πορεία του εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά. Δότης ήταν άνδρας 66 ετών ο οποίος κατέληξε μετά από κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αττικής και το ένα από τα δύο μοσχεύματα έφθασε στην Πάτρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΓΝΠ αναφέρονται τα εξής: «Την μεταμόσχευση διενήργησε ο Μιχαήλ Μήτσης, Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με τον συνεργάτη του ιατρό Βασίλειο Τάτση. Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχε ιατρική ομάδα της Χειρουργικής Κλινικής με διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής Ιωάννη Μαρούλη, ιατροί του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας Δημήτριο Γούμενο, ο οποίος είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού, καθώς επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ».

Αξίζει να αναφέρουμε πως η συνεργασία των δύο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας εντάσσεται στην προσπάθεια για να λειτουργήσει το Ενιαίο Μεταμοσχευτικό Κέντρο Δυτικής Ελλάδας, για το οποίο καταβλήθηκε πολυετής προσπάθεια με μοναδικό γνώμονα τα οφέλη στους νεφροπαθείς της περιφέρειάς μας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.