Παπαδημάτος: Λέμε «Ναι» στο να έρθει το αέριο με οποιοδήποτε ασφαλή τρόπο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος σε ό,τι αφορά την έλευση του φυσικού αερίου στην Πάτρα.

«Μου φαίνεται ότι ζούμε σε μια ανεξάρτητη Λενινιστική, Μαρξιστική, Μπακουνιστική, Τροτσκιστική, Αναρχική, Κομμουνιστική και ό,τι άλλο θέλετε Δημοκρατία, στην οποία τα επόμενα χρόνια οι πολίτες της θα ζουν με χορηγούς, με δωρεάν ρεύμα, με δωρεάν νερό, με δωρεάν αέριο, με δωρεάν παιδεία, με δωρεάν βιολογικό καθαρισμό, κλπ. Κι αφού, λοιπόν, γίνουν όλα αυτά τα υπέροχα, θα πάρουμε αυτό το φοβερό μοντέλο και θα το κάνουμε εξαγωγή σε όλον τον πλανήτη και όλος ο κόσμος θα μας απονείμει τα εύσημα.

Σοβαρευτείτε λοιπόν κύριοι, ζείτε σε μια πρωτόγονη ιστορικά και πολιτικά εποχή. Σας έχουν ξεπεράσει ακόμη και εκεί όπου γαλουχηθήκατε πολιτικά. Ξέρετε ποιοι είναι σήμερα οι μεγαλύτεροι αντικομμουνιστές; Οι πρώην κομμουνιστές. Εμείς είμαστε φιλελεύθεροι.

Σε μια εποχή όπου διακινούνται τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, εμείς εδώ, που χρειαζόμαστε την κατανάλωση αερίου για να έρθει ανάπτυξη στην περιοχή μας, θα βρούμε όλα τα κακά. Βρήκαν την ευκαιρία όλοι οι μεγάλοι εφοπλιστές να έρθουν στην Πάτρα για να κερδοσκοπήσουν…

Αλήθεια, θα ήθελα να σας ρωτήσω: Σήμερα στην Πάτρα δεν κυκλοφορεί αέριο και μάλιστα αέριο μεγαλύτερης επικινδυνότητας; Εγινε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια; Τόσα βυτία δεν κυκλοφορούν στην περιοχή μας; Εγινε κάποιο δυστύχημα; Και δεν είναι επιχειρήματα κάποια μεμονωμένα ατυχήματα από παλιότερες 10ετίες ή από την Κίνα. Με όλα αυτά που αναφέρετε, δυστυχώς στηρίζετε την ιδεολογική σας μιζέρια.

Βεβαίως, η επικινδυνότητα υπάρχει σε όλα, όμως η συχνότητα των ατυχημάτων δείχνει μικρότερη επικινδυνότητα από ό,τι π.χ. η χρήση βενζίνης.

Εμείς στον διπλανό ακριβώς χώρο, στο ΠΕΑΚ, βάζουμε 30.000 λίτρα αέριο τον χρόνο στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» και είναι, μάλιστα, και προπάνιο. Κι όμως, δεν έχει γίνει τίποτα τόσα χρόνια. Θεωρώ, λοιπόν, υπερβολική την επικινδυνολογία σας.

Ο αγωγός είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Κάποιοι, όμως, δεν θα λειτουργούμε στο στυλ: Ή αγωγός ή τίποτα. Είστε οπισθοδρομικοί και κινδυνολόγοι.

Και κάτι ακόμη: Εχεις δίκτυο διοχέτευσης του αερίου στην πόλη; Ή θα γίνει όπως έγινε με τον βιολογικό καθαρισμό που φτιάξαμε αγωγούς, αλλά δεν τους συνδέσαμε και βουλώσανε όλοι και βγήκαν τα βοθρολύματα στο Ρίο και στο Ακταίο, εκεί όπου ζουν οι… πλούσιοι…;

Συνοψίζοντας, η Πάτρα θέλει την παροχή και την προμήθεια του αερίου για τους πολίτες της, για τις επιχειρήσεις της, αλλά και για το Λιμάνι της. Τα πλοία θα πρέπει να χρησιμοποιούν αέριο.

Πολύ κακώς δεν φέρατε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο τον πρώην Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον νυν Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και όλους τους ειδικούς για να μας ενημερώσουν για τεχνικές λεπτομέρειες. Τριάντα ολόκληρα χρόνια μιλάμε για αγωγό και 23 χρόνια για τραίνο και τελικά δεν έχουμε τίποτα από τα δυο…

Πως κάποιοι κάνουν τον μάγκα, πιέζουν και δίνουν εντολές με μηδέν μπικικίνια, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Αυτός που δεν δίνει μια, έχει, ταυτόχρονα, την απαίτηση να δίνει εντολές και να τα βάζουν οι άλλοι;!

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου: Εμείς λέμε «Ναι» στον αγωγό. Λέμε «Ναι» στο να έρθει το αέριο με οποιοδήποτε ασφαλή τρόπο για χρήση στις επιχειρήσεις και στο Λιμάνι της Πάτρας, για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχή μας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.