Η Μαίρη Σαρπ νέα πρόεδρος του ΣτΕ και η Αγγ. Αλειφεροπούλου του Αρείου Πάγου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε σήμερα τη νέα ηγεσία στα Ανώτερα Δικαστήρια της χώρας.

Συγκεκριμένα η Μαίρη Σαρπ τοποθετήθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα. Πρόεδρος  του Αρείου Πάγου επελέγει η Αγγελική Αλειφεροπούλου.

Δήλωση Μαίρης Σάρπ

Η νέα πρόεδρος του ΣτΕ Ειρήνη Σάρπ σε δήλωσή της επισημαίνει:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που η Ελληνική Πολιτεία με το κατά το Σύνταγμα αρμόδιο όργανό της, το Υπουργικό Συμβούλιο, με επέλεξε να αναλάβω το ανώτατο αξίωμα του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω το έργο των προηγουμένων Προέδρων και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσω, με την συνεργασία όλων των δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι το Δικαστήριο θα εξακολουθήσει και στο μέλλον να είναι ικανό και έτοιμο να αντιμετωπίζει τις ανάγκες κάθε εποχής και να επιλύει τις διαφορές, που κάθε φορά ανακύπτουν, αποτελεσματικά και προς το συμφέρον του Ελληνικού Λαού, στο όνομα του οποίου εκτελούνται, κατά το Σύνταγμα, οι αποφάσεις του».

Δήλωση Αγγελικής Αλειφεροπούλου

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, σε δήλωσή της αναφέρει:

«Αποτελεί εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη για μένα η επιλογή μου στη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, ως επιστέγασμα μιας πολύχρονης θητείας σαράντα ενός ετών στην υπηρεσία απονομής της Δικαιοσύνης. Είναι αυτονόητο, ότι, συναισθανόμενη το μέγεθος της ευθύνης αυτής,  θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του αξιώματος,  που μου εμπιστεύτηκε η Πολιτεία.

Με την ευκαιρία της δήλωσης αυτής επιθυμώ να τονίσω, ότι όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί θα εργαστούμε με ευσυνειδησία και εντιμότητα για τη διασφάλιση της τήρησης της νομιμότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, που αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους του Κράτους Δικαίου».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.