Κύκλωμα πούλαγε μέσω instagram μωρά για 2.000 ευρώ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που έκανε αγοραπωλησίες βρεφών από το Instagram προχώρησαν οι αρχές του Ιράν μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Isna.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (24.06.2020) η αστυνομία στο Ιράν συνέλαβε 3 ανθρώπους που εμπλέκονταν στην πώληση μωρών μέσω Instagram, σύμφωνα με το Isna.

“Τρεις άνθρωποι, που ήθελαν να πουλήσουν δύο βρέφη, συνελήφθησαν”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης, Χουσέιν Ραχίμι.

Το ένα από τα μωρά ήταν 20 ημερών και το άλλο δύο μηνών, διευκρίνισε ο αξιωματικός.Η αστυνομία δέχθηκε καταγγελίες για “διαφημίσεις σχετικά με την πώληση μωρών στο Instagram”. Οι φωτογραφίες των μωρών είχαν κοινοποιηθεί σε 10 – 15 λογαριασμούς στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Κάθε νεογνό ήδη είχε αγοραστεί έναντι 50 – 100 εκατομμυρίων ριάλ (226 – 450 ευρώ) προτού επιχειρήσουν να το πουλήσουν έναντι ενός ποσού 400 – 500 εκατομμυρίων ριάλ (περίπου 1.800 και 2.250 ευρώ), σύμφωνα με τον Ραχίμι.

Τη φροντίδα των παιδιών ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Isna, ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες υποστήριξε ότι ήταν άνεργος και χωρίς χρήματα και είχε ρόλο μεσάζοντα.

 

 

 

 

 

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.