Φορολογική Δήλωση: Οι διορθώσεις που μειώνουν φόρους και πρόστιμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χωρίς πρόστιμα η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων μέχρι τις 29 Ιουλίου. Ποιες κινήσεις μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι για να ρυθμίσουν τις υποθέσεις τους. Τι ισχύει για εισπράξεις αναδρομικών σε μισθούς και συντάξεις.

Σε διόρθωση λαθών και παραλείψεων στις φορολογικές δηλώσεις που έχουν ήδη υποβάλει μπορούν να προχωρήσουν οι φορολογούμενοι έχοντας την ευκαιρία να μειώσουν το φόρο στο εκκαθαριστικό τους. Οι διορθώσεις γίνονται χωρίς πρόστιμα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που άνοιξε χθες η ΑΑΔΕ η οποία δεν αφορά μόνο το έτος 2020, αλλά και τα φορολογικά έτη μέχρι και το 2015.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση για να δηλώσουν ακόμη και αναδρομικά ποσά μισθών και συντάξεων που εισέπραξαν το 2019 προκειμένου τα εισοδήματα αυτά να φορολογηθούν στο έτος ή στα έτη που ανάγονται.

Ετσι, όσοι διαπιστώσουν εκ των υστέρων ότι υπάρχουν λάθη, παραλείψεις και κενά στα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που υπέβαλαν έχουν τη δυνατότητα να μπουν στη φορολογική τους δήλωση να πραγματοποιήσουν τις αλλαγές που θέλουν και να την υποβάλουν οριστικά. Με την οριστική υποβολή ακυρώνεται η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης που έχει γίνει με τα αρχικά δεδομένα, γίνεται νέα εκκαθάριση με τα νέα στοιχεία και ο φόρος θα προσδιοριστεί με βάση τα νέα δεδομένα της δήλωσης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.