Διευθύνων σύμβουλος Φόρμουλα 1: Δεν θα ακυρώσει GP ένα κρούσμα οδηγού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η  Φόρμουλα 1 δεν πρόκειται θα ακυρώσει αγώνα ακόμα κι αν ένας οδηγός έχει βρεθεί θετικός σε εξέταση για κορονοϊό, όπως δήλωσε  ο διευθύνων σύμβουλος, Τσέις Κάρι.

 Ο Αμερικανός μίλησε αμέσως μετά την δημοσιοποίηση ενός αρχικού προγράμματος οκτώ αγώνων με τη σεζόν να ξεκινά στην Αυστρία στις 5 Ιουλίου.

Το εναρκτήριο GP της 15ης Μαρτίου στην Αυστραλία ακυρώθηκε αφού ένα μέλος της ομάδας McLaren εξετάστηκε θετικά στον κορονοϊό, πριν ξεκινήσει το GP το Σαββατοκύριακο.

«Ένας οδηγός που έχει βρεθεί θετικό σε εξέταση δεν θα οδηγήσει σε ακύρωση ενός αγώνα», δήλωσε ο Κάρι σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα www.formula1.com.

«Ενθαρρύνουμε τις ομάδες να εφαρμόζουν διαδικασίες, οπότε αν ένας οδηγός πρέπει να τεθεί σε καραντίνα, έχουμε τη δυνατότητα να μπει καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο και να αντικατασταθεί από άλλον», πρόσθεσε.

«Μια ομάδα που δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί δεν θα ακυρώσει τον αγώνα … θα έχουμε μια διαδικασία που να αναφέρει ότι ένα κρούσμα δεν θα οδηγήσει σε ακύρωση. Εάν ένας οδηγός έχει κορονοϊό, νομίζω ότι οι ομάδες έχουν διαθέσιμους οδηγούς για να τον αντικαταστήσουν ».

Η Φόρμουλα 1 σχεδιάζει να  γίνουν αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών, τουλάχιστον αρχικά, και οι ομάδες θα απομονωθούν από τον τοπικό πληθυσμό.

Ο Κάρι υπογράμμισε την ύπαρξη ενός «αυστηρού συνόλου οδηγιών» περίπου 80-90 σελίδων που περιγράφουν λεπτομερώς τις διαδικασίες για ταξίδια, ξενοδοχεία, γεύματα, συμπεριφορά και εξετάσεις.

Οι ομάδες θα λειτουργούν μέσα σε «φυσαλίδες» με κοινωνικές αποστάσεις.

Η Φόρμουλα 1 αναμένει περίπου 1.200 βασικό προσωπικό με τις 10 ομάδες να περιορίζονται σε 80 άτομα το καθένα σε σύγκριση με το πιο συνηθισμένο των 130.

Ο Κάρι είπε ότι ήλπιζε να ολοκληρώσει το υπόλοιπο του προγράμματος έως τα τέλη Ιουνίου και αναγνώρισε ότι υπήρχαν κάποιοι αγώνες που ενδέχεται να μην γίνουν.

Ο CEO της F1 υπερασπίστηκε την απόφαση να γίνουν οι αγώνες, λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις στις ενδιαφερόμενες χώρες ήταν υποστηρικτικές.

«Μεγάλο μέρος του κόσμου κινείται προς τα εμπρός και νομίζω ότι είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η καραντίνα έχει συνέπειες τόσο για την υγεία, όσο και για την κοινωνία και για την οικονομία», είπε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.