Άρση μέτρων: Ανοίγουν από σήμερα οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και καφέ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα ακόμα βήμα προς την κανονικότητα θα γίνει σήμερα καθώς επαναλειτουργεί η εστίαση και σε εσωτερικούς χώρους αλλά και στα εστιατόρια των ξενοδοχείων.

Συγκεκριμένα, από σήμερα επιτρέπεται:

η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους,
η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία,
η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο,
η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις,
οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο, και
οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Τα επόμενα βήματα προς την πλήρη αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας θα γίνουν τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου.

Δείτε εδώ όλο το σχέδιο

Το διάστημα αυτό, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, επιστρέφουν στην εργασία τους 89.000 εργαζόμενοι δηλαδή το 13% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις δηλαδή το 24% των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή.

Οι κανόνες λειτουργίας των εσωτερικών χώρων εστίασης

Οι κανόνες λειτουργίας των δραστηριοτήτων του 6ου και του 7ου σταδίου που επανεκκινούν στις 15 και 29 Ιουνίου, καθώς και την 1η Ιουλίου, θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:

-Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
-Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων.
-Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
-Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους/σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα.
-Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
-Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.