Το ΣτΕ “δικαιώνει” γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά από ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο της Επιτρατείας κατέληξε ότι η δειγματοληπτική μέθοδος με την οποία γίνεται η εκκαθάριση των αμοιβών των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, δεν ενέχει πραγματικό έλεγχο και επαρκή τεκμηρίωση και ότι προσβάλλει τα συνταγματικά δικαιώματα των γιατρών.

Ειδικότερα, κρίθηκε ομόφωνα ως αντισυνταγματικός ο τρόπος εκκαθάρισης των αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ με δειγματοληπτικό έλεγχο στο 5% των παραστατικών, ενώ αποφασίστηκε ότι η δειγματοληπτική μέθοδος πάσχει, γιατί αφήνει εκτός ελέγχου το 95% των δαπανών και γιατί οι αμοιβές των ιατρών περικόπτονται βάσει στατιστικής πιθανολόγησης, χωρίς πραγματικό έλεγχο και εντοπισμένη τεκμηρίωση.

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη των Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) δηλώνουν ότι δικαιώθηκαν πανηγυρικά: “Με την απόφαση αυτή το ΣτΕ δέχθηκε ομόφωνα τα επιχειρήματα, που προβλήθηκαν από τον νομικό μας σύμβουλο, ότι ένα εγγενές γραφειοκρατικό πρόβλημα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ (ταχεία εκκαθάριση δαπανών και φόρτος εργασίας), δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε απουσία ελέγχου των υποβαλλομένων δικαιολογητικών αλλά και σε στατιστική περικοπή αμοιβών των ιατρών χωρίς εντοπισμένη παραβατικότητα. Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται ότι οι ιατροί οφείλουν να αποζημιώνονται για το σύνολο των υπηρεσιών που παρείχαν”.

“Η απόφαση αυτή αποτελεί πανηγυρική δικαίωση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, η οποία ανέκαθεν διεκδικούσε τον σεβασμό της αξιοπρέπειας των ιατρών και την πληρωμή των δεδουλευμένων αμοιβών τους”, καταλήγουν οι γιατροί.

 

 

 

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.