Σταϊκούρας: Υπό εξέταση η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η κυβέρνηση εξετάζει το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση αξιολογεί το αίτημα των επαγγελματιών της εστίασης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και για απαλλαγή τους από ΦΠΑ για προστατευτικές μάσκες και πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους φορείς.

Συγκεκριμένα για την εστίαση, ο κ. Σταϊκούρας, επισήμανε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί εντός του Μαΐου συμπληρώνοντας ότι έως τότε ισχύουν οι σημερινές πρόνοιες για επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Παράλληλα πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να στηριχθούν και οι επιχειρήσεις που ανοίγουν μέσα στο μήνα, και υπογράμμισε ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα καταβληθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε 90 χιλιάδες επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα το ποσό θα είναι ανάλογο με την απώλεια τζίρου και τον αριθμό εργαζομένων ενώ επισήμανε ότι αν μία επιχείρηση δεν ανοίξει το Μάιο, οι ωφέλειες για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους θα είναι αντίστοιχες με τις σημερινές.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως για πρώτη φορά υποστηρίζεται το σύνολο των δανειοληπτών, είτε έχουν κόκκινα δάνεια είτε ενήμερα, αρκεί να έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού και πως η κυβέρνηση είναι σε συνεννόηση με τους θεσμούς για το ακριβές ποσοστό επιδότησης στη δόση του δανείου που θα έχουν και οι συνεπείς δανειολήπτες που πλήττονται από την πανδημία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.