Σκυλακάκης: Χρειάζεται μείωση φόρων και εισφορών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κρίσιμη για την οικονομία η κάλυψη του επενδυτικού κενού, τονίζει μιλώντας στο Euro2day.gr ο υφυπουργός Οικονομικών. Οι εκτιμήσεις για τον προϋπολογισμό και τα περιθώρια φοροελαφρύνσεων. Σημαντικό βήμα η πρόταση Γερμανίας-Γαλλίας για τις επιχορηγήσεις ύψους 500 δισ. ευρώ.

Όχι στις αυξήσεις φόρων, ναι στις μειώσεις των φορολογικών επιβαρύνσεων σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά περιθώρια, λέει ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης με συνέντευξή του στο Euro2day.gr στέλνοντας καθησυχαστικά μηνύματα σε μισθωτούς και συνταξιούχους όσον αφορά στο ύψος των αποδοχών τους.

Ο υφυπουργός εκτιμά ότι ο Μάιος θα είναι δύσκολος μήνας για την πορεία των φορολογικών εσόδων, απορρίπτει σενάρια παροχής εκπτώσεων φόρου εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης και εκτιμά πως από τον Ιούλιο και μετά δεν θα χρειαστεί να μας απασχολήσει ξανά το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων του δημοσίου.

Λίγες ώρες μετά την κοινή πρόταση Γαλλίας -Γερμανίας για τη δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης 500 δισ. ευρώ με επιχορηγήσεις, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης χαρακτηρίζει την πρόταση ένα σημαντικό βήμα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση και εκτιμά πως «η κρίση του COVID 19 τελικά θα αποδειχθεί καταλύτης για να κάνει η Ευρώπη ένα αποφασιστικό βήμα προς τη δημιουργία ενός κοινοτικού προϋπολογισμού αντίστοιχου με το μέγεθος και τη σημασία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.