Πρόεδρος UEFA: Χάνουμε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, αποκάλυψε ότι έχει περάσει πολλές νύχτες  που δεν μπόρεσε να κοιμηθεί,  εξαιτίας της πανδημίας  του κορωνοϊού, με την UEFA να χάνει «εκατομμύρια και εκατομμύρια» δολάρια μετά τη διακοπή της σεζόν.

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις της UEFA είτε έχουν ανασταλεί από τον Μάρτιο είτε έχουν διακοπή οριστικά οι σεζόν τους λόγω του κορονοϊού.  Ενώ η γερμανική Bundesliga επέστρεψε το Σαββατοκύριακο, δεν είναι σαφές πότε, ή εάν, θα ξεκινήσουν και πάλι άλλα μεγάλα κορυφαία πρωταθλήματα, με την σεζόν να ολοκληρώνεται τον Αύγουστο όταν είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει  η περίοδος 2020-21.

«Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες  και τόσα πολλά θέματα ημερολογίου. Τόσα εκατομμύρια και εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, που θα χάσουμε», δήλωσε ο Τσεφερίν στον Guardian. «Είναι τότε δύσκολο να κοιμηθείς τη νύχτα. Θα ήσουν ανεύθυνος αν μπορούσες να κοιμηθείς αμέσως. Η κατάσταση για την UEFA δεν είναι τόσο ανησυχητική, δεν βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα και τους ενδιαφερόμενους, οπότε είναι πολλή δουλειά.»

Ο Τσεφερίν είπε ότι δεν περιμένει να αλλάξει το ποδόσφαιρο μόλις η κατάσταση επιστρέψει στο φυσιολογικό, αλλά πρόσθεσε ότι οι κανονισμοί Financial Fair Play (FFP) θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στη «νέα εποχή».

«Εάν δεν ακολουθούν τους κανόνες, θα τιμωρούνται πάντα, αλλά φυσικά σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας», είπε. «Αυτό δεν θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε  το FFP, να το εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ανταγωνιστική ισορροπία. Εξετάζουμε επίσης κάποιο είδος «φόρου πολυτελείας», εάν είναι δυνατόν.»

«Σύσταση και όχι προθεσμία η 3η Αυγούστου»

Ο πρόεδρος της UEFA ξεκαθάρισε ότι η ημερομηνία της 3ης Αυγούστου ως προθεσμία για το τέλος των πρωταθλημάτων, προκειμένου να δοθεί χώρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν είναι πραγματικά μία προθεσμία αλλά σύσταση.

«Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ανέκαθεν αναφερόταν αυτή η ημερομηνία ως σύσταση, που διατυπώθηκε όχι επίσημα», είπε ο Τσεφερίν. Λόγια που επιβεβαιώνουν ότι η προτεραιότητα  της UEFΑ, είναι η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, προκειμένου να μην επηρεαστούν Champions League και Europa League που θα ακολουθήσουν.

Όπως είναι γνωστό  αναβλήθηκε για τις 17 Ιουνίου,  η προγραμματισμένη για τις 27 Μαΐου συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, λόγω κάποιων «ανοιχτών σημείων» που αφορούν τις έδρες των αγώνων του EURO 2020, το οποίο ως γνωστό έχει μετατεθεί για το καλοκαίρι του 2021.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.